- Forlat landet, Kadhafi

USAs utenriksminister Hillary Clinton kommer med et tydelig budskap til den libyske diktatoren.

KLART BUDSKAP:  Den amerikanske utenriksministeren Hillary Clinton sier USA håper Kadhafi og hans indre krets fatter riktig beslutning ved å innføre våpenhvile og gjennomføre en tilbaketrekking. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin
KLART BUDSKAP: Den amerikanske utenriksministeren Hillary Clinton sier USA håper Kadhafi og hans indre krets fatter riktig beslutning ved å innføre våpenhvile og gjennomføre en tilbaketrekking. Foto: AP Photo/Jacquelyn MartinVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Hillary Clinton sa i går kveld at Muammar Kadhafi kan løse Libyas krise ved å umiddelbart forlate landet.

Clinton sier ifølge nyhetsbyrået AP at Kadhafi og hans indre krets må fatte en beslutning, samtidig som koalisjonen fortsetter med sine flyangrep mot Libya.

Hun sier at USA ønsker at den libyske regjeringen «fatter riktig beslutning» ved å innføre våpenhvile, gjennomføre en tilbaketrekking fra byene og forberede et maktskifte som ikke inkluderer diktatoren selv.

Dette kan tolkes som et ultimatum, selv om Clinton ikke uttrykte dette direkte. Men Barack Obama utelukket tidligere på dagen at en invasjon for å fjerne Kadhafi var utelukket.

Clinton sa i et intervju tirsdag til ABC News at Kadhafi trolig undersøker muligheter for eksil.

Hun opplyste at USA sitter på etterretningsinformasjon som tilsier at Kadhafi nærmeste medarbeidere kan ha kontaktet folk i Europa og andre steder i verden og «bedt om en vei ut».

- Noe av det kan være et spill for galleriet, sier Clinton.