«Forlater du islam?»

Reklamekampanje for å hjelpe mennesker som konverterer fra islam vekker harme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| På busser i New York kan man i disse dager lese følgende: «Forlater du islam?», «Har du en fatwa på hodet ditt?» og «Truer familien din deg?».

Reklamekampanjen koster omlag 60 000 kroner og er finansiert av lesere av den islamkritiske bloggen Atlas Shrugs, og er et svar på en tidligere kampanje fra muslimer i USA for å overbevise amerikanere om å konvertere til islam.

- Ikke støtende

- Dette er ikke støtende for muslimer, det er religionsfrihet, sier lederen for organisasjonen «Stopp islamiseringen av USA», Pamela Geller, til den engelske avisa Telegraph.

- Kampanjen sikter seg ikke inn på praktiserende muslimer. Den sier ikke «forlat islam», men «forlater du islam?» med et spørsmålstegn.

Faiza Ali, i New Yorks komité for amerikansk-islamske relasjoner, er ikke enig. Ali mener annonsene er basert på falsk grunnlag.

- Ingen tvang i sann islam

- Geller kan si hva hun vil, akkurat som bekymrede samfunnsborgere kan kritisere hennes motiver. Geller har en lang historie med å kritisere muslimer, sier Ali og hevder kampanjen impliserer at folk blir nektet å konvertere.

- En tro basert på tvang er ikke sann tro.

Moské nær Ground Zero
Geller mener på sin side at hun ikke har noe imot muslimer, men ønsker å beholde «skillet mellom moské og stat». Geller er også en av kritikerne av New Yorks beslutning om å tillate byggingen av en moské nær Ground Zero, som lokalmyndighetene i byen tillot i går.

- Dette er et såkorn for fred. Vi tror dette er et viktig skritt for det muslimske miljøet å motarbeide tilløpene til hat og fanatisme du finner blant minoritetene blant muslimer, sa Rob Townley som var med å ta beslutningen, til The Guardian.

I fjor kjørte 800 busser rundt i London med budskapet «Det finnes sannsynligvis ingen Gud», kampanjen i England var blant annet finansiert av Richard Dawkins, en av verdens mest toneangivende ateister.

ANNONSEN: Dette er et utsnitt av annonsen som nå kan ses på busser i New York.
ANNONSEN: Dette er et utsnitt av annonsen som nå kan ses på busser i New York. Vis mer