Forlatt av alle

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  •  USA ignorerer internasjonalt press om å tvinge Israel og Hizbollah til en øyeblikkelig våpenhvile. Ingen ting tyder på at utenriksminister Condoleezza Rice vil ankomme Midtøsten før i neste uke, og det er først når Rice har satt datoen for sin rundreise i regionen at det kan bli snakk om å bytte ut våpen med diplomati. Rice har gjentatt det samme som president Bush slo fast på G8-møtet sist helg: Israel har rett til å forsvare seg.
  •  Taktikken er åpenbart at Israel skal få uskadeliggjøre Hizbollah-militsen i det sørlige Libanon før man setter seg ved forhandlingsbordet. Og de skal få den tiden de trenger til å gjennomføre dette. Det internasjonale presset på Israel er ikke voldsomt. Både G8-møtet og EU har inntatt en forsiktig holdning. Egypt, Jordan og særlig Saudi-Arabia, er tilbakeholdne og lite begeistret over at en milits i det ustabile Libanon har opptrappet en konflikt som kan få konsekvenser for hele regionen.
  •  USAs administrasjon har aldri lagt skjul på at den ønsker langsiktige forandringer i Midtøsten. Isolasjon av Syria og Iran er vesentlig. Grønt lys til Israel for nye angrep er et ledd i denne planen. Så langt er over 300 mennesker drept på libanesisk jord. En tredel av dem er barn. Mange er drevet bort fra sine hjem og deretter bombet til døde i de flyktende bilene. I Israel er det også uskyldige sivile som ofres.
  •  «Jeg er sint fordi verden tillater at sivilbefolkningen i Libanon lider. Ikke fordi ferien min er ødelagt» var ordene til en ung britisk kvinne som i går ble evakuert. Og etter hvert som utlendingene forsvinner fra landet vet libaneserne hva som kan bli deres skjebne. Beirut og Libanon kan legges i grus. Det tåler ikke et land som de siste 14 åra har strevet seg tilbake til et fungerende samfunn etter mange tiår med israelske angrep og borgerkriger. Libanon er ikke en nasjonalstat, men en stat med mange nasjoner. Ytre press har tidligere resultert i at staten kollapser og libaneser dreper libaneser. Det kan ikke være det politiske målet; verken for USA, EU, Egypt, Jordan eller Saudi-Arabia.

LEDER