Forlenger den midlertidige bevæpningen av politiet til 15. oktober

Vil også utrede muligheten for at politiet kan bære elektrosjokkvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og justisministeren skal klokka 11.30 i dag holde pressekonferanse om den omdiskuterte midlertidige bevæpningen av politiet, som ble igangsatt etter terrortrusselen mot Norge i fjor sommer.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) skal orientere om bevæpningen som foreløpig skal vare til torsdag denne uka.

Justisministeren opplyser om at trusselvurderingen er den samme, og at den midlertidige bevæpningen forlenges til 15. oktober.

- Dette handler om trygghet, og fortsatt er det slik at politiet vil være ubevæpnet i en normal situasjon, sier Anundsen på pressekonferansen.

Frykter angrep av sympatisører i Norge PST-sjef Benedicte Bjørnland redegjorde også for bakgrunnen til trusselvurderingen som førte til den midlertidige bevæpningen.- Høsten 2014 kom IS med eksplisitte oppfordringer om å gjenommføre hevnaksjoner mot USA og deres samarbeidspartnere. Vi har vært en del av den koalisjonen, og vår vurdering er at IS- og Al Qaida-tilhengere i Norge kan være tilbøyelig å angripe Norge. De har ikke nødvendigvis erfaring som fremmedkrigere, men støtter og sympatisere seg med IS, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland om bakgrunnen for trusselvurderingen som førte til den midlertidige bevæpningen. Politidirektør Odd Reidar Humlegård opplyste videre at den midlertidige bevæpningen opprettholdes, men med nye retningslinjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.