Forlenger livredning av flyktninger i Middelhavet

Statsminister Erna Solberg: - Uten innsatsen fra «Siem Pilot» hadde flere mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen har besluttet å forlenge oppdraget i Middelhavet med tre måneder fra november til februar, og lover økt bevilgning til oppdraget i høstens statsbudsjett.

Statsminister Erna Solberg er forberedt på at perioden kan bli ytterligere  utvidet.

 FORLENGER I MIDDELHAVET:  Styrkesjef Tore Barstad om bord på "Siem Pilot". FOTO: SVEINUING U. YSTAD/DAGBLADET.
FORLENGER I MIDDELHAVET: Styrkesjef Tore Barstad om bord på "Siem Pilot". FOTO: SVEINUING U. YSTAD/DAGBLADET. Vis mer

Det sa statsministeren etter at hun i ettermiddag møtte mannskapet på det norske skipet «Siem Pilot», som deltar i EUs fellesoperasjon i Middelhavet.

- Historiene og bildene fra Middelhavet bekrefter at dere gjør en forskjell. Uten deres innsats hadde flere mistet livet på veien til Europa, sier Solberg.

 FORLENGER TIL FEBRUAR - I FØRSTE OMGANG;  Supplyskipet "Siem Pilot" før avgang til i Triton-operasjonen i Middelhavet ved kai i Bergen i juni i år. Foto: Helge Hansen, NTB Scanpix.
FORLENGER TIL FEBRUAR - I FØRSTE OMGANG; Supplyskipet "Siem Pilot" før avgang til i Triton-operasjonen i Middelhavet ved kai i Bergen i juni i år. Foto: Helge Hansen, NTB Scanpix. Vis mer

 - For det første har Frontex bedt Norge om å forlenge oppdraget med, i første omgang, tre måneder når gjeldende kontraktsperiode avsluttes i november. Det kommer vi til å imøtekomme. For det andre vil regjeringen, når statsbudsjettet legges fram, foreslå å øke bevilgningen slik vi kan forlenge bidraget ytterligere dersom det er ønskelig fra Frontex sin side, sier statsminister Erna Solberg (H).
 
Selv om det fortsatt gjenstår formelle avklaringer for 2016-bidraget, er Solberg klar på at regjeringen ønsker å fortsette den norske innsatsen for å redde liv i Middelhavet, ifølge NTB.

Derfor vil Norge gå i nærmere dialog med EU om forlengelse av bidraget.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram