Forlenger livredning av flyktninger i Middelhavet

Statsminister Erna Solberg: - Uten innsatsen fra «Siem Pilot» hadde flere mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen har besluttet å forlenge oppdraget i Middelhavet med tre måneder fra november til februar, og lover økt bevilgning til oppdraget i høstens statsbudsjett.

Statsminister Erna Solberg er forberedt på at perioden kan bli ytterligere  utvidet.

Det sa statsministeren etter at hun i ettermiddag møtte mannskapet på det norske skipet «Siem Pilot», som deltar i EUs fellesoperasjon i Middelhavet.

- Historiene og bildene fra Middelhavet bekrefter at dere gjør en forskjell. Uten deres innsats hadde flere mistet livet på veien til Europa, sier Solberg.

 - For det første har Frontex bedt Norge om å forlenge oppdraget med, i første omgang, tre måneder når gjeldende kontraktsperiode avsluttes i november. Det kommer vi til å imøtekomme. For det andre vil regjeringen, når statsbudsjettet legges fram, foreslå å øke bevilgningen slik vi kan forlenge bidraget ytterligere dersom det er ønskelig fra Frontex sin side, sier statsminister Erna Solberg (H).  Selv om det fortsatt gjenstår formelle avklaringer for 2016-bidraget, er Solberg klar på at regjeringen ønsker å fortsette den norske innsatsen for å redde liv i Middelhavet, ifølge NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.