Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forlenget fengsling etter dødsfall i Bergen

Har sittet fengslet siden en 24 år gammel mann ble funnet død i mai i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 34 år gammel mann ble i Nordhordland tingrett fredag varetektsfengslet i åtte nye uker etter at en jevnaldrende mann i mai i fjor ble funnet død i en leilighet i Bergen.

34-åringen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet. Han samtykket til fengslingen fredag, skriver Bergens Tidende.

- Han tar innover seg at han har vært involvert i en hendelse som uansett straffskyld eller ei settes i sammenheng med en persons død. Derfor vil han være varsom med hvilken oppmerksomhet han søker rundt saken av hensyn til de etterlatte. Det er også grunnen til at han samtykker til varetektsfengslingen, sier 34-åringens forsvarer Brynjar Meling.

Det var 16. mai i fjor at en 34 år gammel bergenser ble funnet død av familiemedlemmer i en sokkelleilighet på Nesttun i Bergen. Samme natt ble en jevnaldrende mann fra Os pågrepet i sitt hjem, siktet for å ha påført mannen dødelige skader utenfor kjøpesenteret Amfi Os seks dager tidligere.

Den siktede mannen har erkjent at han slo og sparket 34-åringen, men avviser at voldsutøvelsen var så grov og massiv som det vitner til hendelsen har beskrevet.

En sakkyndig rapport rundt dødsårsaken er snart klar. Meling sier det blir viktig å få belyst betydningen av den lange tiden det tok fra volden skal ha skjedd, til mannen døde.

Den siktede mannen har forklart at den nå avdøde bergenseren skal ha forsynt seg med verdisaker fra huset hans, blant annet dåpsgull som tilhørte siktedes barn.

(NTB)