Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forlenget fengsling for Rahilas far

Pakistansk politi har to dager på seg til å bevise æresdrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MANDI-BAHAUDIN, PAKISTAN (Dagbladet.no): En dommer har i morges varetektsfengslet faren til Rahila Iqbal i ytterligere to døgn, under mistanke om at han har tatt livet av datteren sin. Også Rahilas morfar og sjåføren som kjørte bilen hun satt i da hun døde, er fengslet i ytterligere to dager.

Politiet i Pakistan ba om en ukes forlenget varetektsfengsling, men det kravet gikk ikke dommeren med på.

Torturert

Politiet la ikke frem noen nye bevis i retten. De mistenkte i saken var denne gangen representert ved den pakistanske advokaten Bilal Sayed. Den norske forsvarsadvokaten Abid Raja var også til stede, men han fikk ikke lov til å snakke.

- Minst en av mine klienter har blitt utsatt for omfattende tortur mens han har sittet i varetekt, sa Bilal Sayed i retten.

Advokatene mener at alle undersøkelser indikrer på at Rahila Iqbal døde i en ulykke, og at hun ikke er utsatt for æresdrap.

Det foreligger ingen innrømmelser fra de mistenkte og obduksjonen konkluderer med at det var en ulykke. Heller ikke tekniske undersøkelser av bilvraket avdekker noe mistenkelig, mener advokatene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!