Forlenget fengsling for sex-siktet prest

Presten på Sunnmøre som opprinnelig er siktet for seksuelle overgrep mot ett av sine sognebarn, er varetektsfengslet i ytterligere fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søre Sunnmøre forhørsrett besluttet at sunnmørspresten må sitte ytterligere fire uker i varetekt. Mannen ble framstilt for forhørsretten på fredag, men kjennelsen ble først gjort kjent i ettermiddag.

Dommerfullmektig Aslak Runde vil overfor NTB ikke si hvorfor varetekten ble forlenget. Presten ble først anmeldt av en voksen kvinne som har forklart at hun ble krenket seksuelt i forbindelse med sjelesorg. Dette skal ha pågått over flere år. På fredag skrev Dagbladet at mye tyder på at mannen mistenkes for å ha begått flere overgrep, også mot barn.

Omfattende varetekt

Presten har allerede sittet i varetekt i to uker. Når varetektsperioden er ferdig 4. januar 1999 vil han ha sittet over 6 uker i varetekt, og det kan tyde på en alvorlig siktelse.

Den siktede presten fikk ny stilling i Den norske kirke 1. september. I den nye stillingen fikk han ansvaret for konfirmasjonsundervisningen i distriktet han arbeider.