Forlenget varetekt for drapssiktet i Larvik

Larvik (NTB): Den drapssiktede 54-åringen fra Sandefjord ble fredag i Larvik forhørsrett varetektsfengslet for fire nye uker med brev- og besøkskontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er siktet for forsettelig drap på Kristin Juel Johannessen. Han har hele tiden nektet for å ha drept den 12 år gamle jenta. Da han ble varetektsfengslet første gang, ba politiet om fire uker. De fikk bare to. Det var et klart signal om at politiets beviser ikke var sterke.

Politiet mener at de siden forrige fengsling har kartlagt siktedes bevegelser på drapskvelden på en så nøyaktig måte at de kan godtgjøre at han var ved drapsstedet i det aktuelle tidsrommet. Siktedes forsvarer, advokat Jonny Sveen, karakteriserer disse opplysningene som ren gjetning.

Politiet hevder at etterforskningen de siste fjorten dagene har brakt fram nye flere opplysninger som styrker mistanken mot den drapssiktede 54-åringen.

Møtte moren

Ett av politiets viktigste vitner er 54-åringens 80 år gamle mor. Hun har tidligere sagt til politiet at sønnen har betrodd henne at han har kjørt ned og drept en jente. Fredag morgen måtte hun forklare seg på nytt i et rettslig avhør hvor også sønnen og hans forsvarer var til stede.

- Morens forklaring må tillegges liten vekt. Hun er ikke til å stole på. Jeg sier ikke at hun bevisst lyver, men hun har en annen oppfatning av virkeligheten enn de fleste andre av oss. Sønnen mener hun er senil, og forklaringen i dag var veldig sprikende og usammenhengende, sier Sveen.

Mopedist funnet

Sveen mener politiet må rette etterforskningen mot andre enn den siktede 54-åringen. En etterlyst mopedist som ble sett i Lågendalen drapskvelden, er etter tips oppsporet i Sverige. Denne mannen, som er fra Vestfold, satt fredag i avhør i Sverige. Han har status som vitne i saken.

- Det er svært interessant, mener Sveen. Han sier også at politiet må sjekke videre en syklist med arr på halsen som ble observert i nærheten av drapsåstedet torsdag 5. august, da Kristin Juel Johannessen ble funnet drept. Forsvareren mener syklistens alibi ikke er sjekket godt nok.

Tre andre personer som politiets har etterlyst i sakens anledning, har ennå ikke meldt seg.