Forlenget varetekt for russiske nynazister

De to russerne som ble arrestert i en aksjon mot et tatoveringsstudio i Oslo i september, ble torsdag varetektsfengslet i fire nye uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| De to russerne som ble arrestert i en aksjon mot et tatoveringsstudio i Oslo i september, ble torsdag varetektsfengslet i fire nye uker.

De to mennene på 30 og 23 år er siktet for brudd på våpenloven og for heleri. I tillegg er de siktet for dokumentforfalskning i forbindelse med at det ble funnet et stjålet ID-kort fra Forsvaret under aksjonen.

Fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett torsdag presiserer at ingen av mennene får lov til å møte noen av sine medsiktede. I tillegg er de ilagt brev- og besøksforbud. To norske statsborgere ble også siktet etter razziaen mot tatoveringsstudioet.

En av de siktede, 30 år gamle Vjatsjeslav Datsik, har vært en av frontfigurene i den nynazistiske organisasjonen Slavisk union. Organisasjonen ble erklært ulovlig i Russland i mars i år, men skal ifølge en russisk nettavis ha opprettet kontor i Norge.

Datsik er kjent under kallenavnet Røde Tarzan fra den gang han var aktiv i ulike former for kampsport. Han har søkt asyl i Norge, men Utlendingsdirektoratet har avslått søknaden.

Onsdag meldte NRK at Russland har begjært Datsik utlevert. Tidligere i år rømte han fra en lukket psykiatrisk klinikk i St. Petersburg.

(NTB)

FENGSLET IGJEN: Vyacheslav Datsik, russisk nynazist og ransmann, også kalt «Rød Tarzan» ble i dag fengslet i fire nye uker. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT  / Dagbladet
FENGSLET IGJEN: Vyacheslav Datsik, russisk nynazist og ransmann, også kalt «Rød Tarzan» ble i dag fengslet i fire nye uker. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT / Dagbladet Vis mer