Forlenget varetekt for Vikernes og kona

Kristian Vikernes og kona, Marie Cachet, har fått forlenget varetektsfengsel i ytterligere 24 timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CORRÉZE / OSLO (Dagbladet): Paret sitter nå i avhør hos det franske antiterrorpolitiet. Etter arrestasjonen i går ble de varetektsfengslet  i 24 timer, noe som i dag er forlenget med ytterligere 24 timer, melder kringkasteren RTL.

Med mistanken om å planlegge et større terror-angrep hengende over seg, kan de holdes i varetekt i inntil 96 timer.

Talskvinna for påtalemakta i Paris, Agnès Thinault Lecuivre, sier til Dagbladet at det franske antiterrorpolitiet har ransakt huset til terrormistenkte Varg Vikernes (41).

- De fant fem våpen, en del kniver og sverd. Det var lovlige sverd, han kledde seg ut som viking og sånt, sier Lecuivre til Dagbladet.

Hun forteller at de ikke fant noen eksplosiver på gården.

 RANSAKT:  Talskvinnen for påtalemyndigheten i Paris, Agnès Thinault Lecuivre, sier til Dagbladet at det franske antiterrorpolitiet har ransakt huset til terrormistenkte Varg Vikernes (41). Her blir våpna til Vikernes bæret ut av terrorpolitiet. Foto: Jonas Rasch / Dagbladet.
RANSAKT: Talskvinnen for påtalemyndigheten i Paris, Agnès Thinault Lecuivre, sier til Dagbladet at det franske antiterrorpolitiet har ransakt huset til terrormistenkte Varg Vikernes (41). Her blir våpna til Vikernes bæret ut av terrorpolitiet. Foto: Jonas Rasch / Dagbladet. Vis mer

Talskvinnen for påtalemyndigheten bekrefter at paret fortsatt sitter i Brive-La-Gaillarde i fylket Corréze. Dagbladet kjenner til at hun nå blir avhørt av Nasjonalpolitiet.

- De avhører ham nå, og gjorde det også i går. Utover det kan jeg ikke kommentere saken, sier en lokal politimann ved det lokale politiet i byen.

- Mistanken er lik Hva som så langt har kommet fram i avhørene av Vikernes vil ikke talskvinnen for påtalemyndigheten uttale seg om.

- Det er for tidlig, sier hun.

Vikernes er mistenkt etter paragraf 450 i den franske straffeloven, som lyder: «kriminell sammensvergelse i forberedelser av terrorhandlinger».

- Mistanken går på forberedelse av et terrorprosjekt, sa Lecuivre til Dagbladet tirsdag.

Maks fire dager Den franske innenriksministeren uttalte seg imidlertid i franske medier tirsdag, der han sa at varetektsfengslingen av Vikernes ble gjort for å være føre var.

 BLIR AVHØRT:  Talskvinnen for påtalemyndigheten bekrefter at paret fortsatt sitter i Brive La Gaillarde Corréze Police National hvor de nå blir avhørt av fransk terrorpoliti. Her blir våpna til Vikernes bæret ut av terrorpolitiet. Foto: Jonas Rasch / Dagbladet.
BLIR AVHØRT: Talskvinnen for påtalemyndigheten bekrefter at paret fortsatt sitter i Brive La Gaillarde Corréze Police National hvor de nå blir avhørt av fransk terrorpoliti. Her blir våpna til Vikernes bæret ut av terrorpolitiet. Foto: Jonas Rasch / Dagbladet. Vis mer

- Han kan bli sittende i varetekt i maksimalt fire dager etter fransk lov, sa Lecuivre til Dagbladet tirsdag.

Dersom det da ikke er grunnlag for siktelse, blir han sendt hjem. Om han blir siktet, vil han bli overflyttet til Paris, opplyste hun.

FANT SVERD:I dette huset i den franske landsbyen Salon-La-Tour bodde Vikernes med sni gravide kone og tre barn. I huset fant politiet flere våpen, kniver og sverd. Foto: Pierre Momboisse -Journal La Montagne
FANT SVERD:I dette huset i den franske landsbyen Salon-La-Tour bodde Vikernes med sni gravide kone og tre barn. I huset fant politiet flere våpen, kniver og sverd. Foto: Pierre Momboisse -Journal La Montagne Vis mer