Forlenget varetektsfengsling i Zedini-saken

Ektemannen til den drepte Barbro Zedini ble i Oslo forhørsrett varetektsfengslet for ytterligere åtte uker. Han benekter fortsatt at han har noe med drapet å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barbro Zedini forsvant fra sitt hjem i Oslo om morgenen lørdag 8. mai. 17. mai ble hun funnet drept i Gjersjøen i Oppegård.

Ektemannen er sammen med sin bror siktet for forsettlig drap, og siktelsen er nå utvidet til også å gjelde mishandling av liket.

Narkotika

Ektemannens forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk, sier til NTB at hans klient kan være involvert i en narkotika-sak, og at han derfor innledningsvis hadde problemer med å snakke sant fordi han da ville risikere å avdekke seg selv for mulig andre straffbare handlinger.

- Det jeg tror, er at det her er snakk om en narkotika-sak og ikke en drapssak, sier Ihlebæk. Ifølge advokaten skal ektemannen trolig være involvert i omsetning av 50 gram heroin. Han er tidligere blitt tiltalt i en narkotika-sak, men rettssaken endte med frifinnelse.

Ikke oppklart

Politiadvokat Vigdis Sundal sier at brødrene Zedini har avgitt forskjellige forklaringer om hva de foretok seg da Barbro Zedini forsvant fra sitt hjem.

- Saken er ikke fullstendig oppklart, men mistanken mot dem er åpenbart sterkere enn da de første gang ble varetektsfengslet for fire uker, sier Sundal til Aftenposten.

Politiadvokat Sundal ba om at dagens rettsmøte måtte gå for lukkede dører, men etter begjæring fra advokat Ihlebæk ble rettsforhandlingene ført for åpen rett.

- Det har vært spekulert så mye om motiver og årssaksforhold at forhandlingene i rettssikkerhetens tjeneste måtte kunne gå for åpne dører. Dommeren godtok dette. Det er tatt 87 vitneforklaringer og mye av bevisene er sikret, sier Ihlebæk. Hans klient har tatt betenkningstid når det gjelder spørsmålet om forhørsrettens kjennelse om åtte ukers varetekt med brev- og besøksforbud skal påkjæres til lagmannsretten.

(NTB)