Forlik for to etter Grytøya-ulykken

De øvrige saksøkerne avviser forliket og stiller i retten etter flyulykken i 1972.

17 DREPT: 
Helikopter frakter mannskap og materiell til søk etterdet havarerte fllyet.
Foto: Sørvoll, Nordlys / SCANPIX
17 DREPT: Helikopter frakter mannskap og materiell til søk etterdet havarerte fllyet. Foto: Sørvoll, Nordlys / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To av de pårørende etter flyulykken på Grytøya i Troms i 1972 har inngått forlik med staten, mens de øvrige saksøkerne avviser forliket og stiller i Trondenes tingrett 19. januar.

Regjeringsadvokat Thomas Naalsund opplyser til ABC Nyheter at forliket går ut på at de to frafaller kravet mot at staten dekker alle omkostninger de har hatt i forbindelse med søksmålet.

Han understreker at forliket ikke innebærer at staten påtar seg noen form for skyld for ulykken, der alle de 17 om bord omkom.

De to som nå har inngått forlik, er pårørende etter besetningsmedlemmene. De etterlatte etter passasjerene opprettholder sitt krav mot staten. Flyet var militært, og de fleste passasjerene var unge vernepliktige som skulle på permisjon.

Flyet som havarerte på Grytøya, var en Twin Otter som inntil da aldri hadde vært involvert i noen alvorlige ulykker i Norge og ble ansett som verdens sikreste fly.

Ved obduksjonen ble det imidlertid påvist at flygeren hadde høy promille da flyet gikk rett i en fjellvegg. Selv om dette ble kjent en tid etter ulykken, var det først da en rapport ble frigjort i 2005 at de etterlatte fikk rede på at flygerens overordnede var kjent med hans alkoholproblemer og at annenflygeren ikke var kompetent til å overta. Likevel fikk flyet ta av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer