Forlik mellom Norwegian og sparket flyger og hovedvernombud

Enige i retten etter halv tid.

 - IVARETATT:  - Arbeidsforholdet opphører og begge parters interesser er ivaretatt, sier den tidligere Norwegian-flygeren og hovedvernombudets advokat Christen Horn Johannessen. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.
- IVARETATT: - Arbeidsforholdet opphører og begge parters interesser er ivaretatt, sier den tidligere Norwegian-flygeren og hovedvernombudets advokat Christen Horn Johannessen. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian har inngått forlik med pilot og tidligere hovedverneombud Lars Stinessen, som fikk sparken i tiløknytning pilotstreiken i 2015.

Rettssaken i Asker og Bærum tingrett i Sandvika var berammet til fire dager, men allerede etter to dager det inngått forlik mellom Norwegian og pilot og tidligere hovedverneombud Lars Stinessen. Innholdet i forliket er konfidensielt, skriver Frifagbevegelse.no.

Stinessen ble sparket i august 2015, og oppsigelsesgrunnlaget var begrenset til uttalelser han kom med i sin ansettelsestid, blant annet under streiken i mars.

Norwegian har tidligere uttalt at oppsigelsen skyldtes «opptreden gjennom lengre tid som går ut over det selskapet kan akseptere».

- Partene har inngått et forlik som innebærer at arbeidsforholdet opphører. Begge parter oppfatter sine interesser som ivaretatt.

-Det er enighet mellom partene om at innholdet i forliket ikke skal opplyses. Partene har med dette lagt saken bak seg og ser framover, sier advokat for arbeidstakerorganisasjonen Parat og Lars Stinessen, Christen Horn Johannessen, til Dagbladet.

Utover det ønsker han ikke å kommentere saken.