Forlik på 15 millioner kroner i vannverkssaken

Revisoren PricewaterhouseCoopers må punge ut.

ANKET DOMMEN: Tidligere vannverkssjef Ivar T. Henriksen har anket lagmannsrettens beslutning om ikke å behandle dommen for økonomisk utroskap mot NRV/RA-2 til Høyesterett. 

Henriksens forsvarere mener det er gjort en saksbehandlingsfeil i lagmannsretten.

Arkivfoto: SCANPIX
ANKET DOMMEN: Tidligere vannverkssjef Ivar T. Henriksen har anket lagmannsrettens beslutning om ikke å behandle dommen for økonomisk utroskap mot NRV/RA-2 til Høyesterett. Henriksens forsvarere mener det er gjort en saksbehandlingsfeil i lagmannsretten. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vann- og avløpsselskapene på Romerike er blitt enige med revisoren PricewaterhouseCoopers om et forlik etter korrupsjonssaken mot tidligere vannverkssjef Ivar T. Henriksen.

Partene har kommet til enighet for å unngå en ressurskrevende og kostbar rettssak, heter det i en pressemelding fra Nedre Romerike Vannverk AS/Sentralrenseanlegget RA-2 AS.

PricewaterhouseCoopers var selskapenes revisor, og vann- og avløpsselskapene vurderte en erstatningssak mot bedriften etter den store korrupsjonssaken der Henriksen, hans sønn og to underleverandører i februar i fjor til sammen ble dømt til å betale 63 millioner kroner i erstatning.

Henriksen ble dømt til åtte års fengsel.

Dommen er anket, og ytterligere erstatningskrav er varslet.

- Styrene i selskapene har akseptert en forliksavtale som innebærer at alle krav mot revisor med bakgrunn i avsløringen av misligheter, anses endelig opp- og avgjort mot et kontant oppgjør på 15 millioner kroner. Forliksavtalen innebærer ingen ansvarserkjennelse fra revisor, heter det i pressemeldingen.

(NTB)

Vannverksskandalen

*Oktober 2005: Aftenposten avslører at Ivar T. Henriksen, direktør for Nedre Romerike vannverk (NRV) og Sentralrenseanlegget RA-2, har bygd opp et privat jaktparadis bestående av ni farmer i Sør-Afrika. Han nekter å opplyse hvor han har fått pengene fra. Henriksen blir straks permittert fra sin stilling, og blir sammen med sin sønn, Pål H. Henriksen, siktet for økonomisk utroskap.

*November 2006: Retten gir Nedre Romerike Vannverk rett til å ta arrest i eiendommer og verdier for nesten 34 millioner kroner fra den svindelsiktede vannverkssjefen Ivar T. Henriksen og hans to medtiltalte.

*Januar 2007: Det blir tatt ut tiltale mot Ivar T. Henriksen, sønnen Pål Henrik Henriksen og Eilert Støen. Senere også mot Hallvard E. Aanonli og entreprenørselskapet Peab.

*I juni 2007 konkluderer utvalget som har gransket skandalen med at en rekke ledd sviktet i å ta ansvar for å få stanset tappingen av selskapene. Nåværende styreleder, Per Sandvik, mener tapene beløper seg til minst 67 millioner kroner.

*8. september 2007: Ivar T. Henriksen, Pål H. Henriksen, Eilert Støen, Hallvard E. Aanonli og entreprenørselskapet Peab møter i Nedre Romerike tingrett som tiltalte i saken.

14. februar 2008: Ivar T. Henriksen ble dømt til åtte års fengsel i Nedre Romerike tingrett i Lillestrøm.

Sønnen Pål Henriksen fikk fire år og seks måneder i fengsel. Medhjelperne Eilert Støen og Hallvard Aanonli fikk henholdsvis tre år og seks måneder og ett år og åtte måneders fengsel.

Henriksen må i tillegg betale 62 millioner kroner i erstatning til vannverket.

Dommen er anket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer