Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forlik på 15 millioner kroner i vannverkssaken

Revisoren PricewaterhouseCoopers må punge ut.

ANKET DOMMEN: Tidligere vannverkssjef Ivar T. Henriksen har anket lagmannsrettens beslutning om ikke å behandle dommen for økonomisk utroskap mot NRV/RA-2 til Høyesterett. 

Henriksens forsvarere mener det er gjort en saksbehandlingsfeil i lagmannsretten.

Arkivfoto: SCANPIX
ANKET DOMMEN: Tidligere vannverkssjef Ivar T. Henriksen har anket lagmannsrettens beslutning om ikke å behandle dommen for økonomisk utroskap mot NRV/RA-2 til Høyesterett. Henriksens forsvarere mener det er gjort en saksbehandlingsfeil i lagmannsretten. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vann- og avløpsselskapene på Romerike er blitt enige med revisoren PricewaterhouseCoopers om et forlik etter korrupsjonssaken mot tidligere vannverkssjef Ivar T. Henriksen.

Partene har kommet til enighet for å unngå en ressurskrevende og kostbar rettssak, heter det i en pressemelding fra Nedre Romerike Vannverk AS/Sentralrenseanlegget RA-2 AS.

PricewaterhouseCoopers var selskapenes revisor, og vann- og avløpsselskapene vurderte en erstatningssak mot bedriften etter den store korrupsjonssaken der Henriksen, hans sønn og to underleverandører i februar i fjor til sammen ble dømt til å betale 63 millioner kroner i erstatning.

Henriksen ble dømt til åtte års fengsel.

Dommen er anket, og ytterligere erstatningskrav er varslet.

- Styrene i selskapene har akseptert en forliksavtale som innebærer at alle krav mot revisor med bakgrunn i avsløringen av misligheter, anses endelig opp- og avgjort mot et kontant oppgjør på 15 millioner kroner. Forliksavtalen innebærer ingen ansvarserkjennelse fra revisor, heter det i pressemeldingen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media