Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Forliket brutt

TRONDHEIM (Dagbladet): Friidrettstrener Kjell Arve Husby mener at motparten allerede har brutt forliket i «Husby-saken».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Trine Pilskog har brutt det vi var forlikt om, i og med at hun har begynt å uttale seg om forliket. Når hun kommenterer forliket, så må jeg også få lov til det. Men jeg vil snakke med advokat Morten Kjensli først, sier Kjell Arve Husby til Dagbladet.

Uttalelsene Husby sikter til, er gitt til fjernsyn, aviser og NTB.

Trine Pilskog og Lisa Hårstad, som beskyldte Husby for voldstekstforsøk og utuktig handling, har sagt at de er blitt «trodd på alle punkter».

Ifølge NTB ser de på forliket som en bekreftelse av påstandene om at Husby har opptrådt seksuelt utilbørlig overfor dem.

Husby sier han ikke har bekreftet dette. Ifølge forliket som ble inngått fredag ettermiddag, har han «opptrådt på en uriktig måte» og bedt om unnskyldning for det.

Livet ødelagt

- Saken har bortimot ødelagt livet mitt og livet for familien min, oppsummerer Kjell Arve Husby, to døgn etter at Oppdal forliksråd ryddet opp i den vanskelige konflikten.

Den tidligere topptreneren lever på syketrygd og oppsparte midler. Og nå skal regningene for «Husby-saken» betales.

- Advokat Kjensli har gitt meg så god hjelp at han skal få de pengene han fortjener. Han er dessuten billigere enn Edmund Asbøll. Jeg har hørt at Asbøll har kostet Oppdal friidrettsklubb 70000 kroner. Dette skal betales av sponsormidler som jeg har vært med på å samle inn. Min advokat må jeg betale selv.

Han virker fortsatt uforsonlig overfor friidrettsklubben som ga ham sparken på grunnlag av klagene fra Pilskog, Hårstad og de andre utøverne.

Mistet jobben

«Husby-saken» har pågått siden i fjor høst, da Kjell Arve Husby ble løst fra treneroppgavene i Norges Friidrettsforbund og Oppdal Friidrettsklubb.

OL-mester Vebjørn Rodal brøt med treneren da påstandene ble kjent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media