Forliste på vei hjem

TROMSØ (Dagbladet): Mens 29-åringen reddet seg i land ble svigerfaren (59) igjen på den grunnstøtte båten for å kontakte hjelp. Trolig kostet det ham livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed har en familie på Sørøya i Finnmark fått den verst tenkelige opptakten til jula.

- Vi frykter at han er omkommet, sjansene for å finne ham i live er små, men vi har ikke helt gitt opp håpet, sier politistasjonssjef Harry Romsdal i Vest-Finnmark.

59-åringen fra Akkarfjord på Sørøya ønsket å selge sjarken på 30 fot, og hadde vært på dagstur i Hammerfest for å vise den fram sammen med svigersønnen (29). Hjemreisen endte på dramatisk og tragisk vis ved Grunnvåg, like utenfor Hammerfest.

I hele går deltok 29-åringen - som sjøl er en erfaren dykker - i leitingen etter svigerfaren. Sjøl ble han kastet rett på land da båten grunnstøtte seint mandag kveld.
- Han gikk ut på dekket etter grunnstøtingen. Det var grov sjø og sterk vind. Han ble kastet flere meter gjennom lufta og landet i fjæra, sier Romsdal. Da han kom til hektene svømte han ut til båten for å redde svigerfaren. Men han ville i stedet bli om bord for å kontakte Hovedredningssentralen i Bodø over radio.

I går kveld var Sørøy-mannen fremdeles savnet. Dykkere, redningsskøyte og to kystvaktskip deltok i søket.

Den savnede er gift og har flere voksne barn samt barnebarn, opplyser politiet.