Swingers:

Forlot kirka - ble swingers i stedet

Emmy og ektemannen avsto fra sex før ekteskapet. Så skjedde det noe som snudde opp ned på alt.

SWINGERS: Emmy og ektemannen Cal vokste opp i et svært kristent samfunn. I dag er ekteparet stolte swingers. Foto: Instagram/@emmy_blaise
SWINGERS: Emmy og ektemannen Cal vokste opp i et svært kristent samfunn. I dag er ekteparet stolte swingers. Foto: Instagram/@emmy_blaise Vis mer
Publisert

Som barn var sykepleieren Emmy Blaise (35) del av en svært konservativ kristen familie.

Selv beskriver hun kirkesamfunnet som en puritansk kultur, der folk som ikke var jomfruer ble ansett som skitne og «brukt».

Det sier 35-åringen til den australske kringkasteren News.com.au.

Avsto fra sex

Da Emmy var 17 år møtte hun jevngamle Cal i kirkas ungdomsgruppe. De to forelsket seg - og ble fort hverandres første kjærester.

I tråd med de kristne prinsippene bestemte det unge paret seg for å avstå fullstendig fra sex før ekteskapet.

Da de giftet seg to år seinere, trodde Emmy at hun gikk til et liv med tradisjonelle kjønnsroller, der hun måtte underkaste seg ektemannen og få masse barn.

De første åra levde ekteparet slik de var opplært. De gikk i kirka og fulgte de strenge reglene de hadde fått innprentet som barn.

Brøt med kirka

Men så, for rundt fire år siden, skjedde det noe som fikk ekteparet til å bryte fullstendig med kirka.

- Monogami passet bare ikke for oss. Det var ikke lenger det vi ville. Vi ville ha et åpent forhold, sier paret til News.com.au.

I 2019 bestemte paret seg for å prøve swinging: Å bytte sexpartnere med andre. De forteller at de var nervøse til å begynne med, fordi ingen av dem hadde hatt noe erfaring med sjekking og dating.

Siden har de aldri sett seg tilbake.

Åpne for mer

Nå sier paret at de bytter sexpartnere hvis anledningen byr seg, men at de også er åpne for mer langvarige forhold.

HJEMME HOS: I «Bjuda På» åpner et knippe kjendiser dørene for det de tror er en helt vanlig house tour. De vet ingenting om at gjestene deres, gjengen fra Rød Løper, har skumle planer. Vis mer

- Noen vil beskrive det som polyamori, og vi identifiserer oss også under den beskrivelsen. Hvis en av oss finner ut at vi har følelser for en annen person, vil vi bare sette oss ned og snakke om det. Vi har alltid vært åpne og ærlige, sier de.

Emmy og Cal deler historien sin for å øke bevisstheten rundt forskjellige former for samliv, og for å bryte ned tabuer rundt åpne ekteskap.

- Vi elsker hverandre

De går også hardt ut mot det de mener er en misoppfatning av swinging, at noen tror det handler om å ha en unnskyldning for å være utro - eller at paret ikke elsker hverandre fordi de har sex med andre.

- Vi elsker hverandre like mye som vi gjorde på bryllupsdagen vår. Det kommer aldri til å endre seg, sier Cal.

Paret har tre barn sammen, som alle er under ti år. Emmy og Cal sier at barna deres er for unge til å forstå akkurat nå, men at de gjerne vil snakke med dem om livsvalget sitt når ungene blir større.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer