Ap-toppens kjærestetur:

- Forlot knapt hotellets strand

Ap-topp Jan Christian Vestre (35) dro på sin første ordentlige sydentur på lenge. Og han elsket det. - Hun bærer over med meg, forteller han om den ferske kjæresten.

TIL SYDEN: Næringsminister Jan Christian Vestre og kjæresten Viktoria Millentrup. - Det var min første ordentlige sydentur, forteller Vestre. Foto: Annika Weertz/privat
TIL SYDEN: Næringsminister Jan Christian Vestre og kjæresten Viktoria Millentrup. - Det var min første ordentlige sydentur, forteller Vestre. Foto: Annika Weertz/privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Like før sommeren fant Jan Christian Vestre (Ap) kjærligheten med den 32 år gamle arkitekten Viktoria Millentrup.

Og den første sommeren som nybakte turtelduer har handlet mye om spenninger for næringsminister Vestre.

Ikke nødvendigvis den typen spenninger som kan oppstå mellom to personer, men snarere om de spenningene som forsyner Norge med strøm.

- Hun bærer over med meg

For strømprisene er rekordhøye, og Vestre jobber nå med krisetiltak til næringslivet han har ansvaret for.

- Det har vært en sommer hvor strømprisene har tatt mye plass. Sånn er det å være næringsminister. Og jeg elsker jobben min, sier Vestre til Dagbladet.

- Synes kjæresten at du jobber litt for mye, kanskje?

- Nei da, nei da. Hun bærer over med meg, og er veldig godt vant med at jeg snakker mest om støtteordninger, strøm, det grønne skiftet, havvind og handelsbalanse. Sånn er det å være næringsminister, sier Vestre og smiler.

- Forlot knapt hotellets strand

Det ble i det minste ei uke ferie på Ap-toppen i sommer. Han og kjæresten pakket kofferten og vendte snuten mot Adriaterhavets glohete bredder.

- Vi var ei uke i Kroatia på sydentur, en sånn fullskala sydentur hvor vi knapt forlot hotellets strand én eneste gang. Det var min første sånn ordentlige sydentur på veldig mange år, forteller Vestre, som vedgår at opplevelsen ga mersmak.

ELSKER JOBBEN: Jan Christian Vestre sier næringspolitikk er det første han tenker på hver eneste morgen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
ELSKER JOBBEN: Jan Christian Vestre sier næringspolitikk er det første han tenker på hver eneste morgen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

- Vi hadde store planer om å se gamlebyen i Split og alt sånn, men det ble for fristende å holde seg i sjøen, legger han til.

- Sånn er det også å være næringsminister?

- Av og til er det godt å bare slappe av i sola, ja. Det har vært ti travle måneder, vedgår han.

- Det første jeg tenker på

Vestre overtok ministerjobben i fjor høst, og forsikrer næringsministeren om at han fortsatt er (minst) like entusiastisk som ved oppstart.

- Det første jeg tenker på når jeg våkner er næringspolitikk, sier han.

Strømstøtte er én ting, det jobber Vestre med fortløpende nå som prisene er rekordhøye. De lange løpene dreier seg om å vri norsk økonomi bort fra olja, over til grønnere og mer bærekraftige bedrifter.

- Vi har sagt at vi skal lykkes med omstillingen av norsk økonomi. Og vi har vi bare dette tiåret på oss. Regjeringen skal skape nye jobber, og få ned utslippene. Da må vi balansere kortvarige krisetiltak opp mot de store linjene. Det synes jeg vi har fått til godt. Vi overtok det største handelsunderskuddet fra fastlandet noensinne - og det skal vi snu.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer