Forlot makta i Bergen - men her bygger Frp med bompenger

- Bilistene bidrar med 2,2 mrd. til Kyststamvegen sier Terje Søviknes (Frp). I Oslo blir regningen 20 ganger så høy.

PÅ BESØK I BOMPENGELAND: Partiformann Siv Jensen ble mottatt av partifelle og ordfører Terje Søviknes da partiet holdt valgkampkonferanse i Os i Hordaland. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
PÅ BESØK I BOMPENGELAND: Partiformann Siv Jensen ble mottatt av partifelle og ordfører Terje Søviknes da partiet holdt valgkampkonferanse i Os i Hordaland. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går forlot Fremskrittspartiet i Bergen maktens korridorer, Byrådet. Årsaken var Bergensprogrammet, en kollektivplan der prestisjeprosjektet bybanen og bompengefinansiering står sentralt.

I Oslo og Os har spesialvurderinger ført til at Frp kan belaste bilistene med 44,2 milliarder kroner i bompenger.

Ble nektet å si «ja»Bakgrunnen for konflikten i Bergen er at Frp på sitt landsmøte i fjor vedtok at lokale politikere skal stemme nei til ethvert forslag om bompenger i Norge. Unntaket var dersom en folkeavstemning ga klarsignal til politikerne.Det ble ikke avvist at brudd kunne kunne føre til reaksjoner mot de enkelte politikerne. - Det får være opp til lokale lag å reagere mot brudd på dette, sa nestleder og bompengemotstander Per Sandberg til Dagbladet.no.

«Ja» i Os og OsloSelv avviser både Frp i Bergen og partiformann Siv Jensen at trusler om pisk eller eksklusjoner har vært et tema i dialogen de siste ukene. Blant annet ba Bergen Frp om en folkeavstemning om finansieringen av bybaneprosjektet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer