Forlot restauranten - så klikker det helt

Albansk restauranteier skal ha klamret seg til spanjolenes bil i flere kilometer. Statsministeren raser.

ILLSINT: Den albanske restauranteieren ble hengende på panseret i flere kilometer. Video: Report TV Vis mer

Et bisart videoklipp tatt i nærheten av det populære turistområdet Porto Palermo i Albania i forrige uke, har ført til sterke reaksjoner helt opp til landets statsminister.

Historien har imidlertid mange ingredienser som taler for at videoklippet nå har blitt en gigantsak i det østeuropeiske landet, som for fullt satser som turistdestinasjon:

En styrtrik spansk familie, et spektakulært videoklipp og et så langt ukjent motiv.

Se videoen øverst i saken!

- Angrepet av restauranteier

Den spanske storavisa El Pais er blant dem som har omtalt den dramatiske opplevelsen til forretningsmannen Eugenio Galdón og hans familie. Galdón er grunnlegger av den spanske telekomgiganten ONO, som i 2014 ble solgt for ti milliarder dollar til Vodafone, og hadde meg seg familien på ferie i sørlige Albania.

BJØRNEFELLE: Bjørnen hadde gått inn i Subaru Outback-en for å lete etter mat. Den hadde romstert så mye at dørene hadde gått i lås. Da kom politibetjent Lade til unnsetning. Video: Placer County Sheriff's Office Vis mer

Ifølge El Pais skal en restauranteier ha angrepet Galdón og ett av barna hans da de var i restauranten, som ligger like i nærheten av den populære turistbyen Sarandë.

Den spanske avisa El Confidencial har snakket med kilder tett på Galdón. De forteller at forretningsmannen og familien bestemte seg å reise et annet sted å spise da de måtte vente uforholdsmessig lenge på maten. Restauranteieren skal da ha sagt at de enten måtte vente på maten eller betale for den, ettersom den allerede ble forberedt.

Da familien forsøkte å kjøre av gårde sammen med sin albanske sjåfør og guide, skjer det utrolige. Mannen som skal ha angrepet dem inne i restauranten, hopper opp på panseret av bilen.

«Drep meg»

Der blir han værende, og videobildene viser at han med full kraft slår på frontruta. Til slutt får han til å knuse frontruta på flere plasser, mens blodet spruter fra hendene hans.

Ifølge albanske medier roper mannen som henger på panseret og ber sjåføren om å stoppe.

«Drep meg. Andre kommer for å drepe dere», skal han ha ropt.

«Vi kommer ikke til å stoppe. Vi skal kjøre til politistasjonen», svarer mennene i forsetet.

Pågrepet

Den mistenkte angrepsmannen skal ha hengt på bilen i flere kilometer og får til å slå flere hull i ruta med bare hendene. Når sjåføren til slutt stopper bilen, viser også videobildene at mannen går av panseret og forsøker å ta seg inn via sjåførdøra.

KNUSER RUTER: Her går Conor McGregor fullstendig amok etter et pressetreff i Brooklyn, New York. Han skal nå ha meldt seg selv for politiet, etter å ha vært etterlyst. Video: CNN Les hele saken her: https://goo.gl/6LqKnr Vis mer

Restauranteieren skal ha blitt pågrepet umiddelbart, mens restauranten også skal ha blitt stengt. Både landets turistminister og statsminister har engasjert seg i saken. Turistministeren møtte selv familien, viser en video publisert på statsminister Edi Ramas Facebook-side.

- Brakte skam over oss alle

- Barbaren som angrep våre spanske venner brøt Albanias hellige kodeks om gjestfrihet. Han brakte skam over oss alle. Vi ba våre spanske venner om unnskyldning, og de vil komme tilbake, skriver Rami.

Fornærmede Galdón er også intervjuet i videoen, og takker albanske myndigheter for oppfølgingen.

- Én mann representerer ikke et helt land. Du burde være stolt av landet ditt, sier han til turistminister Blendi Klosi.

Både han og barna måtte ha tilsyn av lege etter hendelsen, men fortsatte ferien i Albania etterpå.

Albania har i løpet av de siste åra blitt et svært populært turistmål med sitt varme klima og lange kystlinje, men har først blitt åpnet opp for omverdenen etter kommunismens fall, da det var så godt som hermetisk lukket.

Under den paranoide diktator Enver Hoxhas ledelse fikk ikke landets innbyggere lov til å forlate landet, og knapt noen utlendinger var tillatt innreise til Albania.