Bertheussen-saken

Forlot retten sammen

Laila Anita Bertheussen nektet straffskyld da rettssaken mot henne startet. Da rettsdagen tok slutt, gikk hun ut av retten sammen med sin samboer, Tor Mikkel Wara.

NEKTER STRAFFSKYLD: Laila Anita Bertheussen nekter straffskyld på samtlige tiltalepunkter. Tegning: Fedor Sapegin / Dagbladet
NEKTER STRAFFSKYLD: Laila Anita Bertheussen nekter straffskyld på samtlige tiltalepunkter. Tegning: Fedor Sapegin / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Nei.»

Det var Lailia Anita Bertheussens svar på om hun erkjente straffskyld på de 15 ulike tiltalepunktene i saken mot henne, som startet i Oslo tingrett i går.

Hun er tiltalt for angrep på demokratiet gjennom brannstiftelse, skadeverk og trusler mot ledende politikere, blant dem sin samboer, tidligere justisminister Tor Mikkel Wara. Hun er også tiltalt for å ha gjort noe for å vekke mistanke om at en straffbar handling er begått, uten at det er gjort.

Statsadvokat Marit Formo holdt tirsdag aktoratets innledningsforedrag, og la fram en oversikt over bevisene som vil bli lagt fram i løpet av saken. Hun la også fram en rekke bilder fra de ulike hendelsene, som blant annet viste trusselbrevene som ble sendt til Bertheussens samboer Tor Mikkel Wara og ekteparet Ingvil Smines Tybring-Gjedde og Christian Tybring-Gjedde, og bildene som ble tatt etter taggingen og brannanløpene ved samboerparets bolig rundt årsskiftet 2018/2019.

Undersøkte tusj

I retten kom det blant annet fram at Kripos har undersøkt en tusj som ble funnet i boligen, for å sjekke om den kan ha blitt brukt til å tegne hakekors og skrive på samboerparets bil natt til 6. desember 2018, som var det første anslaget mot Wara og Bertheussens bolig på Røa i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer