Forlot retten under morens vitnemål

Etter å ha ropt ut i protest mot morens vitnemål over telefon, forlot den drapstiltalte 15-åringen rettssalen.

DREPT PÅ JOBB: Anna kristin Gillebo Backlund (30) ble drept på barnevernsinstitutusjonen Små eneheter i Vollen i Asker natt til 28. oktober i fjor. Jenta (15) som drepte henne står nå for retten i Asker- og Bærum tingrett. Foto: Privat
DREPT PÅ JOBB: Anna kristin Gillebo Backlund (30) ble drept på barnevernsinstitutusjonen Små eneheter i Vollen i Asker natt til 28. oktober i fjor. Jenta (15) som drepte henne står nå for retten i Asker- og Bærum tingrett. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rettssaken mot den 15 år gamle jenta som drepte Anna Kristin Gillebo Backlund på barnevernsinstitusjonen Små Enheter i Asker i oktober i fjor, er inne i sin andre uke.

15-åringens mor vitnet i 15-tiden på telefon fra USA.

Mora forteller om det hun mener var forholdene i hjemmet der 15-åringen vokste opp sammen med mora faren og sine søsken.

Da mora forklarte seg om hva som skjedde i februar 2009, da barnevernet kom inn i bildet, ropte den drapstiltalte 15-åringen ut, tilsynelatende i protest.

Hun forlot deretter rettssalen, sammen med sin far og to fengselsbetjenter som passer på henne under rettssaken.

Mora fortsatte sin forklaring.

- Foreslo hjelp Mora ble etterhvert fratatt omsorgen for dattera, da mora og faren gikk fra hverandre. Da også faren senere mistet omsorgen for jenta, og hun kom inn under barnevernets omsorg, ble 15-åringen stadig dårligere, mener mora.

- Hun ble stadig mer tilbaketrukket og innesluttet, og jeg foreslo at hun skulle få hjelp. Men jeg hadde ikke omsorgen, så jeg kunne ikke gjøre noe, sier mora.

- De siste fire årene har hun kun vært omgitt av voksne, og har hatt lite kontakt med andre barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.