Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forlot sin fire måneder gamle sønn i skytedramaet

Et ungt par hadde med sin fire måneder gamle sønn på premierevisningen av den nye Batman-filmen.

OVERLEVDE: Jamie Rohrs beskriver hvordan han flyktet fra skytedramaet under visningen av den nye Batman-filmen i Aurora, Denver i Colorado. Samboeren og deres to barn var igjen i kinosalen. Skyteepisoden endte med 12 drepte og over 50 er bekreftet skadd. Foto: RICK GIASE / EPA / NTB SCANPIX
OVERLEVDE: Jamie Rohrs beskriver hvordan han flyktet fra skytedramaet under visningen av den nye Batman-filmen i Aurora, Denver i Colorado. Samboeren og deres to barn var igjen i kinosalen. Skyteepisoden endte med 12 drepte og over 50 er bekreftet skadd. Foto: RICK GIASE / EPA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jamie Rohrs og samboeren hadde nettopp flyttet fra New Mexico da de tok med seg sin fire måneder gamle sønn på premieren til The Dark Knight Rises.

- Vi skulle egentlig sitte der hvor gjerningsmannen kom inn. Gud var helt klart på vår side og passet på oss, sier Jamie Rohrs til ABC News.

Ettersom de hadde med seg babyen, planla de å sitte på første rad, rett ved inngangen hvor massakren startet. Ved en tilfeldighet satt de seg på balkongen i stedet.

Datter sov på fanget Rohrs forteller at de heller valgte plasser på balkongen i andre etasje rett før skytingen startet.

Rohrs satt med den fire måneder gamle sønnen Ethan, på fanget. Samboeren Patricia Legaretta, satt ved siden av deres fire år gamle datter Azeria, som sov med hodet på fanget hennes.

- Femten minutter inn i filmen kom det en person inn fra utgangen og kastet fra seg et eller annet, sier Legaretta.

Politiet mener det er den 24 år gamle James Holmes, som skjøt og drepte 12 personer. Minst 50 skal være skadd.

Patricia forteller hun hørte samboeren rope at hun skulle kaste seg ned på gulvet idet de hørte skudd. Dette skjedde rett etter at en tåregass-granat ble kastet inn i rommet.

- Jeg kastet min datter ned på gulvet og tenkte at forloveden min hadde sønnen vår, sier Legaretta videre.

Splinter i beinet Hun forteller at hun ble såret i beinet da hun ville få sin datter i sikkerhet.

- Da jeg ble truffet falt jeg i gulvet, sier hun.

Legaretta hadde fått splinter i store deler av beinet, og fra gulvet kunne hun se sin fire måneder gamle baby på gulvet rett ved trappene. Hvor samboeren var visste hun ikke.

Rohrs som hadde den lille gutten forteller at han hadde hoppet over setet med den lille gutten i armene. Planen var å spille død, men fryktet for livet til sønnen.

- Han gråter. Folk løper rundt over alt. Jeg titter opp og ser om jeg kan flykte. Jeg skal dukke og løpe i sikksakk, skal Rohrs ha sagt til samboeren.

Videre sier han at han ble desorientert etter å ha lagt fra seg gutten på gulvet, og at han bare ventet på å bli skutt. Etter hvert lurte han på hvor sønnen befant seg, men skjønte at han ikke kunne gå tilbake og hente gutten.

Forlot familien - Sønnen min og forloveden min er der inne og jeg er her ute. Hvem forlater barnet sitt på den måten, sier Rohrs til ABC News.

Etter at skuddene stoppet, skal Legaretta ha tatt med seg begge ungene og løpt så raskt hun kunne ut av salen.

- Jeg sa til meg selv at «jeg skal ikke dø her inne. Barna mine skal ikke dø her inne». Nå er jeg bare lykkelig over at vi fikk barna ut i sikkerhet, sier Legaretta.

Grunnen til at det unge paret tok med seg barna på Batman-forestillingen var fordi de trodde de skulle sove gjennom hele filmen.

- Vi har nettopp flyttet hit fra New Mexico, og vi er nødt til å komme oss ut en gang i blant. Du tror ikke du skal bli skutt. Du lever bare livet ditt, sier Rohrs.

PÅGREPET: James Holmes (24) er pågrepet etter skyteepisoden i Aurora i Colorado. 12 personer ble skutt og drept og over 50 personer er såret. Foto: UNIVERSITY OF COLORADO / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
PÅGREPET: James Holmes (24) er pågrepet etter skyteepisoden i Aurora i Colorado. 12 personer ble skutt og drept og over 50 personer er såret. Foto: UNIVERSITY OF COLORADO / AFP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media