DØDE 61 år GAMMEL: Nini Stoltenbergs forlovede, Karljohn Sivertzen, døde 26. mars. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DØDE 61 år GAMMEL: Nini Stoltenbergs forlovede, Karljohn Sivertzen, døde 26. mars. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Forloveden til Nini Stoltenberg er død

- En venn av familien i mange år, sier Jens Stoltenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nini Soltenbergs forlovede gjennom mange år, Karljohn Sivertzen, døde 26. mars. Han ble 61 år gammel.

Dette ble gjort kjent i en dødsannonse i Aftenposten i dag, og først omtalt av Se og Hør.

Paret har forfektet viktig åpenhet og ærlighet om hvordan rus har påvirket livet deres, og har begge engasjert seg sterkt i den norske narkotikadebatten.

Da Nini og Karljohn møtte Dagbladet i fjor, uttalte Sivertzen:

- Vi må bort fra at tanken om rusfrihet som det store målet. Nå må man snart forstå at det ikke er mulig for alle. Debatten nå er gjennomsyret av moral, akkurat som debatten var forut for metadonbehandling. Moralismen dominerer både blant folket og de folkevalgte, sa han.

Nini fortalte at det er lenge siden hun sist oppga et annet etternavn enn Stoltenberg når hun møtte folk, og at ikke bryr seg om dem som bare ser henne som «dattera til Thorvald» eller «søstera til Jens».

- Jeg har gått gjennom en lang prosess før jeg har blitt komfortabel med å si min mening høyt, noe ikke minst Karljohn har vært en viktig drivkraft til. Når det gjelder heroinbehandling er jeg sikrere nå enn jeg noen gang har vært, det vil komme. Jeg vet ikke om det blir i min levetid, men jeg håper jeg får mulighet til å si: Velkommen etter.

Statsminister Stoltenberg sier i en uttalelse at de ble godt kjent med Karljohn.

- Det var med sorg jeg tok imot beskjeden om at Karljohn Sivertzen er død. Karljohn har vært en del av familien i mange år, og mine tanker går nå spesielt til Nini som har mistet sin kjære mann.