Forlovelsen engasjerer

Ikke no' ålreit, flott eller tja! Folket tar forlovelsen mellom Haakon og Mette-Marit med smil og hevede øyenbryn. Mens gratulasjonene strømmer inn, ser mange slutten på kongedømmet. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere trekker frem at den fremtidige dronningen har en sønn utenfor ekteskap. Det er spesielt de eldre som reagerer negativt på nyheten. De yngre er nærmest likegyldige.

Da Dagbladet dro opp på Slottsplassen i dag klokka 12, var det bare fire-fem pressefotografer og en NRK-journalist som hadde tatt oppstilling for å prøve å få et glimt av de kongelige. Foreløpig ga den første kongelige forlovelsen siden Harald og Sonja forlovet seg i 1968, ingen sammenstimling.

Tordis (82) og Åge Sørensen (81):

- Har Haakon og Mette-Marit forlovet seg? Vi synes ikke noe om det. Vi skal se opp til de kongelige. Kronprinsen burde ikke bli konge når har gifter seg med en som har et barn fra før.

Rita Ramos (18):

- Jeg har ingen mening om det. Kongelige må få lov til å gjøre som de vil og være som alle andre. Jeg tror det må være tøft å være Mette-Marit.

Otto Malmgren (30):

- Jeg har ikke fulgt med på debatten rundt Haakon og Mette-Marit, men jeg tror hun blir en fin dronning. De må få lov til å forlove seg, ingen bør hindre dem. Men jeg synes synd på sønnen hennes.

Truls Ingebrigtsen (54):

- For å være helt ærlig, så synes jeg ikke dette er noen stor begivenhet. Jeg er ganske likegyldig, pressen er nok mest opptatt av dette. Haakon virker som en alminnelig kjekk ung mann. Selv har jeg unger på samme alder, og han minner meg om dem. Barna mine har forlovet seg, de også.

Ingrid Heitmann (47) og Ronald Kristiansen (49):

- Det er det samme for oss om Haakon og Mette-Marit forlover seg, de må få velge ektefelle sånn som alle andre gjør. Kongelige har de samme rettighetene som vanlige folk. Forhåpentligvis får de to det lettere etter hvert som folk blir vant til situasjonen. Mette-Marit virker kjekk, og vi vil selvfølgelig gjerne gratulere dem!

Kissima Janneh (18):

- Jeg vet ikke noe om Mette-Marit, hun har ikke gjort noe inntrykk på meg hittil. Men kronprinsen kan ikke høre på andre når han velger partner. Han må gifte seg med den kvinnen han elsker.

Birgitte Moen (27):

- Jeg synes det er helt greit at de forlover seg. Paret er jo under veldig stort press, men de virker som fornuftige folk, og Mette-Marit gir inntrykk av å være en sunn og trygg person. Likevel synes jeg at kongehuset mister litt av poenget når skillet mellom kongelige og vanlige folk bare blir mindre. Haakon og Mette-Marit er for folkelige.

Aino Thorvik (62):

- Jeg synes forlovelsen er en stor tragedie og at det er synd på kongefamilien. Kongelige kan ikke ha de samme rettighetene som oss andre, man får ikke i pose og sekk! Haakon må gjerne gifte seg, og som privatperson vil jeg jo gratulere dem. Men etter min mening bør ikke Mette-Marit få bli dronning.

POPULÆRT PAR: De fleste gleder seg over at det unge paret har funnet kjærligheten. Problemet er bare at Haakon skal bli konge - og ikke alle mener Mette-Marit er skikket til å bli dronning.