Forlovelsesrykter om Ari og Märtha

En forlovelse mellom Märtha Louise og Ari Behn er på trappene, skriver Se og Hør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Se og Hør har Slottet rådført seg med høytstående embetsmenn i et av departementene om en forestående forlovelse. Ukebladet spekulerer i om en forlovelse kan skje allerede i år.

Hvis Ari og Märtha velger å ta skrittet før Haakon og Mette-Marit gifter seg 25. august, betyr det at dikter Ari blir å finne ved Märthas side inne i Oslo Domkirke under sommerens store bryllup.

- Når det gjelder prinsessens privatliv, gir vi ikke opplysninger om dette i det hele tatt, sier informasjonsrådgiver ved Slottet, Svein Gjeruldsen i en svært knapp kommentar til Dagbladet.no.

Ari Behns nære venn og svirebror, fotografen Per Heimly, vil heller ikke verken bekrefte eller avkrefte ryktene.

- Jeg har ikke snakka med Ari på flere uker. Jeg vet ikke om han er i London en gang, sier Heimly.

Indisk

Etter å ha tilbragt det meste av sommeren i hverandres selskap er forfatteren og prinsessen for tida på romantisk ferie i London, ifølge Se og Hør. Der kan de to turtelduene ikke minst nyte anonymiteten.

Men ikke helt. Et norsk par skal ha fått sjokk da de stakk hodet inn på restauranten Muhib Indian Cuisine i den indiske delen av East End, Se og Hør: Ved et av bordene ut mot gata satt ingen ringere enn prinsessen og koste seg med indisk mat sammen med kjæresten.

Sint Märtha

Se og Hør fortsetter å følge prinsessens kjærlighetsliv med argusøyne. Dette til tross for at bladet i påsken fikk passet sitt kraftig påskrevet av prinsessen for åpent NRK-kamera.

- Bare for å ta et eksempel fra den siste uken. Så har et av disse sladrebladene fire sider, som er ren løgn, sa en tydelig opprørt Märtha. Hun er den første av de kongelige som har kritisert pressen på en så direkte og kraftig måte. Foranledningen var to oppslag i Se og Hør. I det ene oppslaget hevdet bladet at dronning Sonja hadde skjelt ut Märtha hjemme i leiligheten hennes. Det andre handlet om Mette-Marit Tjessem Høiby som skulle ha dratt til New York for å kjøpe brudekjole. Begge deler var feil, sa Märtha.

I ettertid innrømmet Se og Hørs sjefredaktør Odd Nelvik at ukebladet hadde tatt feil på ett punkt. De hadde ikke belegg for å skrive at prinsessen hadde blitt kjeftet ut av moren sin.

- Men det er riktig, som det står at dronning Sonja dro dit denne dagen, det har vi jo billedlagt, sa Nelvik etterpå.

<B>PAR:</B> Fotografene sto klare utenfor boligen til Ari Behns mor i Moss, da romanseryktene begynte å gå i vår. Der fikk de napp.