Forlover seg ikke før jul

Kronprins Haakon og Mette-Marit forlover seg etter all sannsynlighet ikke før jul. Alt tyder også på at kjæresteparet ikke flytter inn i sitt nye hjem før etter nyttår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette opplyser flere kilder til Dagbladet. Dermed tyder alt på at det norske folk må vente enda en stund før kronprins Haakon formaliserer forholdet til sørlandsjenta Mette-Marit Tjessem Høiby.

- En kongelig forlovelse vil vi, i tradisjonell forstand, bekjentgjøre på en pressekonferanse. Når det skjer, vil vi ikke kommentere, sier hoffsjef Lars Petter Forberg til Dagbladet.

Haakon har regien

Det blir likevel understreket overfor Dagbladet at det er kronprins Haakon og Mette-Marit som har regien av en forlovelse. Uansett hva de ansatte på Slottet, kongen eller dronningen mener, så er det kronprinsen selv som bestemmer.

Etter det Dagbladet får opplyst, var ikke kronprins Haakon særlig fornøyd med hvordan parets forlovelsesplaner ble håndtert overfor media.

Kronprins Haakon og Mette-Marit har kjøpt en leilighet i Ullevålsveien 67, etter at kong Harald bidro med flere millioner fra sin private formue. Leiligheten må pusses opp, og Dagbladet får nå opplyst at kjæresteparet etter all sannsynlighet ikke kan flytte inn før en gang utpå nyåret.

Sonja er sliten

Det er flere faktorer som underbygger at det ikke blir en kongelig forlovelse før jul, slik de fleste har trodd siden en pressekonferanse på Slottet i oktober.

  • For det første er dronning Sonja sykemeldt fram til nyttår. I begynnelsen av oktober ble hun operert på Rikshospitalet for en skade i foten. Selv om en kongelig forlovelse formelt sett ikke er avhengig av at kronprinsens mor er fullt oppegående, er det naturlig at Sonja spiller en sentral rolle når begivenheten annonseres.
  • For det andre skal Sonja være sliten etter mediepresset mot kronprinsen og Mette-Marit tidligere i høst.
  • En tredje faktor som kompliserer planene, er arbeidspresset på Slottet. Hoffet går nå inn i den mest hektiske perioden av året. Både skriving av julekort og tv-opptak tar mye tid.
  • En annen kompliserende faktor er tida. Hvis kronprins Haakon og Mette-Marit skal forlove seg før jul, må det skje før Stortinget tar juleferie den 19. desember.
ARM I ARM: Dagbladet får nå bekreftet at kronprins Haaakon og Mette-Marit Tjessem Høiby sannsynligvis ikke forlover seg før jul.