- Formålet var å ramme turistindustrien

Fremdeles har ingen påtatt seg ansvaret for eksplosjonen i Bangkok sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge Thailands forsvarsminister Prawit Wongsuwan var bombeeksplosjonen ved hindutempelet Erawan i Bangkok sentrum ment å ramme turistindustrien og Thailands økonomi.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Turistattraksjon Forsvarsministeren påpeker at hendelsen skjedde i hjertet av byens turistområde.

I nærheten av Erawan-tempelet ligger flere topphoteller, kjøpesentre og kontorer - i tillegg til et sykehus. Tempelet er en stor turistattraksjon, spesielt for besøkende fra Øst-Asia, skriver Reuters.

Foreløpig har ingen påtatt seg ansvaret for eksplosjonen.

Dødstallene stiger - Jeg kan bekrefte at det var en bombe, men vi kan ikke si hva slags type ennå, vi undersøker saken, sier talsperson Praqut Thavornsiri i det nasjonale politiet til AFP.

Dødstallene har steget i timene etter eksplosjonen og er ifølge nyhetsbyrået Reuters anslått til å være 27 mennesker, ifølge lokale medier.

Fire av disse skal være utenlandske. Byrået melder om 80 skadde.

Thailandske politi sier at en kineser og en filippiner er identifisert, men at personskadene er store og arbeidet vanskelig. Lokale medier sier at langt de fleste sårede kommer fra Asia, nærmere bestemt Kina og Taiwan, melder NTB.

- Festet til motorsykkel Omstendighetene rundt eksplosjonen er fortsatt uklare, men flere medier skriver at eksplosivene var festet til en parkert motorsykkel og ble utløst ved fjernkontroll. Dette er foreløpig ikke bekreftet av politiet.

Det skal også være funnet flere eksplosiver, men disse skal ha blitt uskadeliggjort av eksperter fra politiet.

Utenriksdepartementet har ingen indikasjon på at nordmenn er rammet av eksplosjonen i Thailands hovedstad Bangkok.

- Den norske ambassaden er i kontakt med lokale myndigheter, men foreløpig er det ingen ting som tyder på at nordmenn er blitt rammet, sier kommunikasjonsrådgiver Veslemøy Lothe Salvesen til NTB.

Dagbladet følger saken.

RAMMET MANGE: Bomba som gikk av i Bangkok sentrum var ment å ramme turismen og Thailands økonomi, mener landets forsvarsminister. Dødstallene stiger fortsatt, og er ifølge nyhetsbyrået Reuters på nåværende tidspunkt anslått til å være 27 mennesker. Foto: Scanpix
RAMMET MANGE: Bomba som gikk av i Bangkok sentrum var ment å ramme turismen og Thailands økonomi, mener landets forsvarsminister. Dødstallene stiger fortsatt, og er ifølge nyhetsbyrået Reuters på nåværende tidspunkt anslått til å være 27 mennesker. Foto: Scanpix Vis mer