Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Formen er ikke veldig god

En måned før OL tangerte Marit Bjørgen (25) fjorårets dårligste plassering. Hun innrømmer at hun er usikker på formen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OTAPÄ Ä (Dagbladet): Samtidig har hun sterk tro på at det kan løsne når som helst. Fordi hun vet hva som skjer - og fordi hun ser lyspunktene:

-  Jeg har trent enda hardere enn i fjor jul, derfor føles også kroppen dårligere enn i fjor på samme tidspunkt. Det kan også ha en sammenheng med at jeg var så sliten da jeg kom hjem fra Canada, at det er derfor det tar lengre tid å komme tilbake helt i toppen igjen, sier Bjørgen.

I går tangerte hun fjorårssesongens dårligste plassering på klassisksprinten (nummer fem) - hvis vi ser bort fra fiaskoen i VM-prologen:

-  Formen er ikke veldig god, jeg ble stiv i dag og det skjer ikke ofte på sprint. Men i dag var det oppløftende sammenlignet med gårsdagen. Det gikk bare bedre og bedre, legger hun til.

Hun tør ikke spå når kroppen vil fungere optimalt igjen.

-  Det er veldig vanskelig å si hvordan kroppen vil fungere. Det blir allerede i Val di Fiemme til helgen, i NM eller først i OL. Men jeg vil være fornøyd så lenge jeg er med i toppen, sier Bjørgen.

Bortskjemte

Den kommende uken skal Rognes-jenta ta det forhåndsvis rolig, og trener Svein Tore Samdal tror det vil hjelpe godt på formen.

 SLITER: Marit Bjørgen er ikke like suveren som i starten på sesongen, men verken hun eller trener Svein Tore Samdal (t.h.) er redde for OL-formen. Den kommer! Foto: Scanpix
SLITER: Marit Bjørgen er ikke like suveren som i starten på sesongen, men verken hun eller trener Svein Tore Samdal (t.h.) er redde for OL-formen. Den kommer! Foto: Scanpix Vis mer

-  Da vil det forhåpentligvis løsne. Det er også litt smårusk teknisk vi skal jobbe med, forteller han.Uansett form er Bjørgen blant verdens beste på ski. Siden mars 2004 har hun ikke vært utenfor topp syv i verdenscupen.

Ikke rart det norske folk blir bortskjemte: Bortsett VM-sprinten i Oberstdorf hvor Marit Bjørgen bare ble nummer 16 og ikke kom videre fra prologen, har ikke Rognes-jenta blitt dårligere enn nummer syv i et eneste renn siden mars 2004.

Dårligere

Da ble hun nummer 26 på 15-kilometer fristil i Pragelato.

De 24 siste verdenscuprennene Marit har gått, har hun bare seks ganger vært utenfor pallen. To av dem var i helgen.

Men som vanlig bruker ikke Bjørgen store ord om sine prestasjoner, selv om få - om noen - kan kopiere resultatene.

-  Det er klart det er veldig bra, men jeg kan ikke sitte og se bakover, jeg må tenke fremover, sier hun.Trener Samdal har denne forklaringen på Bjørgens stabilitet:

-  Marit er ung, hun har unngått sykdom, trent steinhardt og funnet et system som fungerer. Og hun går aldri renn når hun er råtten. Bortsett fra i Canada, da var hun helt ute av det, sier Samdal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling