Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna Solberg om Sylvi Listhaugs Facebook-pst:

- Formen til Listhaug er for tøff

Statsminister Erna Solberg (Høyre) etterlyser en mer edruelig diskusjon, men har ingen planer om å be Listhaug slette Facebook-innlegget som har vakt voldsomme reaksjoner.

KOMMENTERER LISTHAUG-UTSPILL: Statsminister Erna Solberg kommenterte Sylvi Listhaugs utspill om Arbeiderpartiet under pressekonferansen da hun i dag åpnet regjeringens budsjettkonferanse på Hurdalsjøen hotell. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KOMMENTERER LISTHAUG-UTSPILL: Statsminister Erna Solberg kommenterte Sylvi Listhaugs utspill om Arbeiderpartiet under pressekonferansen da hun i dag åpnet regjeringens budsjettkonferanse på Hurdalsjøen hotell. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Formen til Facebook-posten til Sylvi Listhaug var for tøff, og har ført til at retorikken i saken overdøver substansen i den, sier statsminister Erna Solberg til NTB.

Hun etterlyser en mer edruelig diskusjon om innhold i saken og hvilke virkemidler myndighetene skal ha for å forebygge terrorhandlinger og -planlegging, men har ingen planer om å be Listhaug slette Facebook-innlegget som har vakt voldsomme reaksjoner.

Med et bilde av maskerte og bevæpnede menn, beskylder Listhaug Arbeiderpartiet for heller å ville verne om rettighetene til terrorister enn å beskytte det norske folket. Fra flere hold er det kommet krav om at justisministeren må slette og beklage utspillet.

- Det har vært en polarisert debatt fra begge sider. Rikets sikkerhet og antiterror bør diskuteres i mer ordentlige former, sa Solberg.

Ingen kritikk fra Jensen

Derimot var det ikke et kritisk ord å høre fra Siv Jensen om Listhaugs påstand om at Ap synes det er viktigere å verne om terroristers rettigheter enn å beskytte det norske folket da Frp-lederen møtte pressen mandag. Anledningen var starten på arbeidet med statsbudsjett for neste år, men journalistene var vel så opptatt av å få de tre partilederens syn på uttalelsene til Listhaug.

- Det er viktig å diskutere virkemidlene i innvandrings- og integreringspolitikken. Men dette har endt opp med å bli en diskusjon om ord, sa Jensen på spørsmål om hun stilte seg bak Listhaugs uttalelse på Facebook.

- Den debatten kommer ikke til å prege budsjettforhandlingene, sa Jensen.

På spørsmål fra NTB om hun har forståelse for de til dels kraftige reaksjonen Listhaugs utspill har vakt, nøyer hun seg med å si at «jeg har registrert at det var vært mye diskusjon om det.»

Listhaug taus

Listhaug selv hadde absolutt ingen kommentar til stormen hennes utspill har skapt da hun ankom Hurdal for å delta i budsjettkonferansen. Hun nektet å svare på spørsmål rundt Facebook-innlegget.

STORTINGSPRESIDENTEN GÅR AV: Statsminister Erna Solberg kommenterer Thommessens avgang. Video: NTB/Scanpix Vis mer

- Forstår du reaksjonene utspillet har skapt?

- Nå skal jeg kjempe for penger til justissektoren og politiet, sa Listhaug til NTB.

- Så uansett hvordan jeg stiller spørsmål rundt dette, så vil du ikke svare?

- Nå skal vi diskutere budsjettet, sa Listhaug.

Innvandringspolitisk talsperson Jon Engen-Helgheim (Frp) mener Arbeiderpartiet er skyld i at debatten om Sylvi Listhaugs Facebook-post er koblet til terroren 22. juli. Det sa han under Politisk kvarter mandag morgen.

- Jeg kan ikke klare å forklare dette på en annen måte enn at Arbeiderpartiet setter terroristenes rettigheter foran nasjonens sikkerhet.

NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!