- Formuesskatten og arveavgiften forsvinner

Rema-Reitan har snakket med Trond Giske og er sikker.

SIKKER: Odd Reitan er sikker på at en rekke skatter forsvinner. Her er han avbildet i Høyesterett under behandlingen av hans ankesak om arveavgiften da han overdro store verdier til sine sønner. Foto: Scanpix
SIKKER: Odd Reitan er sikker på at en rekke skatter forsvinner. Her er han avbildet i Høyesterett under behandlingen av hans ankesak om arveavgiften da han overdro store verdier til sine sønner. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): John Fredriksen ble sjuk av Norge og flagget ut sine fem siste skip for to uker siden. Fra før har Vålerenga-gutten gjort kypriot av seg for å ha bedre vilkår for næringsvirksomheten sin.

En riking som fortsatt vil være nordmann er trønderen Odd Reitan, som har bygget opp Reitangruppen som inneholder Rema 1000, Narvesen, 7-eleven, samt et eiendomsselskap.

Rema-Reitan er god for omlag 600 millioner kroner og betalte i fjor 5,1 millioner kroner i skatt. Ifølge Dagens Næringsliv bidro Reitangruppen med 343 millioner kroner i skatt i fjor.

- Formuesskatten og arveavgiften kommer til å forsvinne i Norge. De må helt bort med en gang. Så lenge landene rundt oss har sluttet å operere med formuesskatt, vil også Norge følge etter. Selv politikerne er ikke dummere enn at de skjønner det, sier Reitan til DN.

I stedet ønsker Reitan flat skatt på rundt 30 prosent, han hevder 90 av 100 skatteadvokater er enig med ham i det. Rema 1000-gründeren kjenner medtrønder Trond Giske godt og har en tett dialog med nærings- og handelsministeren.

- Trond har spurt oss og vet hva vi mener, vi har en veldig åpen diskusjon. Og som sagt er jeg sikker på at en del skatter faller bort - etterhvert, sier Reitan.

Giske sier til DN at han er åpen for endringer av beskatningen av landets rikeste.