LYVER:Politiet mener 36-åringen fra Hedmark lyver om detaljene rundt hva som skjedde da han ble skutt søndag kveld. Foto: Dan Åsen Hansen
LYVER:Politiet mener 36-åringen fra Hedmark lyver om detaljene rundt hva som skjedde da han ble skutt søndag kveld. Foto: Dan Åsen HansenVis mer

-Fornærmede har kjørt til adressen av egen fri vilje

36-åringen slo ikke lens i veikanten da han ble skutt, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En 36 år gammel mann er alvorlig skadd etter at han ble skutt i beinet i Akershus søndag kveld.

Foreløpig har det versert forskjellige historier rundt hendelsesforløpet denne kvelden, og opptil flere medier har meldt om at mannen angivelig skal ha blitt skutt i låret mens han sto i veikanten for å slå lens.

På oppslagsplass i dagens utgave av VG blir det også oppgitt på førstesida at mannen ble skutt mens han slo lens.

Dette stemmer ikke, ifølge politiet.

Avhør i morgen
- Vi har avhørt de fire personene som vi pågrep natta etter at det hele skjedde, og funnet stedet det er snakk om. Det er en person som har erkjent å ha avfyrt skudd, og han har forklart hvor dette har skjedd. Vi har undersøkt stedet, og der er det både blodrester på bakken og tegn på at det har vært avfyrt hagleskudd, sier Bernt Ingar Jahren ved Nes lennsmannskontor til Dagbladet.

Han forteller videre at skyteepisoden skal ha funnet sted på en adresse i Nes.

- Fornærmede i saken har kjørt til adressen av egen fri vilje. Vi har foreløpig noen tanker rundt hvorfor han gjorde dette, men vi ønsker ikke utdype noe mer før fornærmede bli avhørt i morgen, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle personene involvert i saken er kjenninger av politiet, ifølge Jahren.

Frivillig
Allerede mandag skrev Romerikes Blad i sin papirutgave at skytedramaet fant sted på en privat gårsdplass og ikke langs veien, slik 36-åringen hevder.

Etter at mannen fra Hedmark ble skutt, tok han seg til Esso-stasjonen på Opaker og sa han var skutt i beinet av en for ham ukjent gjerningsperson.

Innehaver og daglig leder Audun Hagen, som tilfeldigvis var innom vaskehallen for å vaske privatbilen, spurte ut skuddofferet om hva som hadde skjedd.

Belastet miljø

Jahren tror de feilaktige ryktene om hvordan 36-åringen skal ha blitt skutt, har skjedd gjennom samtale med betjeningen på Esso stasjonen som mannen søkte tilflukt på etter skyteepisoden.

- I starten var dettte en samtale mellom fornærmede og ansatte på bensinstasjonen, og det er der den historien har oppstått, påpeker han overfor Dagbladet.

- Men skytingen skal ha foregått utendørs på et gårdstun så langt vi kan skjønne.