Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fornærmede «kjente ikke igjen tiltalte»

Den 33 år gamle iraneren som ble skutt i hånden 17. mai 1996, sa i Oslo byrett i dag at han ikke gjenkjente den angivelige gjerningsmannen, høyreekstremist Johnny Olsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johnny Olsen er tiltalt for legemsbeskadigelse med skytevåpen etter straffelovens paragraf 229.

  Grunnlaget for tiltalen er at Olsen den avfyrte flere skudd under en konfrontasjon mellom høyreekstremister og antirasister. Ett av skuddene traff den 33 år gamle iraneren i hånden.

Genser med hette

Iraneren sa i sin forklaring at han ikke kunne gjenkjenne tiltalte Johnny Olsen. Men iraneren sa at mannen som stod på balkongen i Lensmann Hiorths allé 2 i Oslo 17. mai 1996, var identisk med mannen som skjøt ham.

 33-åringen forklarte at mannen som skjøt, kom alene ut på balkongen, iført genser med hette.

  Men iraneren var noe usikker på dette punktet.

  - Er det noe mer du er usikker på av det du tidligere har forklart om episoden, spurte Johnny Olsens forsvarer, advokat Fridtjof Feydt.

  Feydt sa at Olsen ikke hadde hatt på seg genser med hette den aktuelle dagen. Olsen stod ikke alene på balkongen da skuddene falt, verken ifølge sine egne forklaringer for politiet eller ifølge bildene som en frilansfotograf tok av skyteepisoden, sa Feydt.

Ikke erstatning

Iraneren forklarte i retten i dag at han har fått psykiske problemer etter skyteepisoden, men han sa at han ikke kommer til å søke om oppreisning eller erstatning.

  - Det viktigste for meg er at den som skjøt meg, blir dømt, sa han.

 Iraneren sa at han ikke hadde spesiell tilknytning til Blitz-huset og at han ikke har spesielle meninger om Blitz.

  - Men jeg er imot nazisme og rasisme, sa han.

Befaring

Retten var i dag på befaring på stedet der skuddet falt.

  Tiltalte Johnny Olsen nektet straffeskyld på ni av ti punkter i tiltalen da rettssaken mot ham startet i Oslo byrett tirsdag. Olsen erkjente kun straffeskyld for ulovlig oppbevaring av våpen, det minst alvorlige punktet i tiltalen.

(NTB)

<B>BEFARING: </br>Forsvarer Fridtjof Feydt (t.v.) og aktor Per-Egil Volledal ... på åstedsbefaring på Ensjø i Oslo ...<BR>

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!