Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fornærmet forlot rettssalen i tårer da TV-danseren begynte å forklare seg

37-åringen nekter for Spania-voldtekt.

NEKTER FOR VOLDTEKTER: Tiltalte (37) nekter straffskyld for samtlige voldtekter. Foto: Dagbladet
NEKTER FOR VOLDTEKTER: Tiltalte (37) nekter straffskyld for samtlige voldtekter. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den ni ganger voldtektstiltalte TV-danseren (37) forklarer seg i dag i rettssaken mot ham i Oslo tingrett.

Det første forholdet han ble spurt ut om gjaldt en tiltalte om voldtekt i hans leilighet i Spania i april i fjor. Forholdet skal ha skjedd fire dager etter den forrige voldtektsrettssaken han var i, der han ble dømt til fire års fengsel for tre voldtekter i Oslo tingrett. Borgarting lagmannsrett endret senere på året dommen til å gjelde to voldtekter og tre og et halvt års fengsel.

Voldtekten skjedde ifølge tiltalen hjemme hos den profilert danseren 23. april i fjor. Hun sier de endte på rommet hans, fordi de skulle se film, og at han voldtok henne der etter at han la henne i sengen.

- Han tok på meg. Jeg prøvde å ta hånda hans vekk. Jeg sa at jeg ikke ville gjøre noe, og at jeg hadde kjæreste. Han sa han skulle gi seg. Så begynte han igjen, mer hardhendt. Han skiftet også toneleie. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg sa at jeg ikke ønsket det, og at jeg ville gå hjem. Da sa han at «dette var noe jeg ville». Han la seg oppå meg, og begynte å gni seg inntil meg. Jeg prøvde å vri meg unna, men det hjalp ikke, sa kvinnen i retten, før hun forklarte hvordan mannen gjennomført voldtekten videre. 

- På det tidspunktet begynte jeg å grine, og sa jeg ville gå hjem. Da bare lo han av meg. Jeg prøvde å si at jeg hadde kjæreste. Han gjentok at «dette var noe jeg ville». Jeg gikk egentlig i et slags overlevelsesmodus. Tenkte: «Gjør deg ferdig, sånn at jeg kan gå hjem».

37-åringen nekter straffskyld og da han startet sin forklaring i retten i dag, klarte ikke den fornærmede kvinnen å høre på og hun forlot rettssalen i tårer, melder TV2, VG og Nettavisen.

Ifølge VG nektet tiltalte i retten at han var hardhendt eller at han brukt vold eller tvang.

- Jeg oppfattet aldri at det var mot hennes vilje, sa han.

37-åringen mente i retten at anmeldsen mot ham var falsk.

- Jeg har ikke voldtatt henne. Det var et samtykke fra begge. Det var ikke tvang. Det var ikke tvang verken før eller etter, sa han, ifølge Nettavisen.

Han sa i retten at synes anmeldelsen var sårende.

- Jeg fortalte henne hvilket press jeg var under, og at jeg skulle tilbake til Norge for å forsvare meg mot anklager om voldtekt. Så smeller det en anmeldelse fra henne, og som jeg ikke får vite noe om før jeg er i kontoret til avhører, sa 37-åringen, ifølge avisa.

I retten antydet han også at han tror muligens alle kvinnene anmelder ham for å tjene penger på det.

- Penger er et stort motiv i samfunnet vi lever, sa han, ifølge Nettavisen.

Han nekter for å voldtatt eller mishandlet sin tidligere samboer, slik han er tiltalt for. Han avviser at de i det hele tatt var samboere.

- Det var ikke noe vold. Jeg ser ikke på meg selv som en voldelig mann, sa han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media