Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fornbu-avgjørelse utsettes til etter valget

Næringsminister Lars Sponheim og regjeringen har fått et pusterom i forbindelse med valget av en anbyder som kan bygge ut Fornebu til et internasjonal IT-senter. Det ble klart etter en høring mellom Sponheim og næringskomiteen på Stortinget i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi tar ansvar slik at de anbyderne som er kvalifisert til å bygge ut IT-Fornebu skal få en reell og rettferdig behandling av regjeringen, sier Frps medlem i næringskomiteen, Øystein Hedstrøm til Dagbladet: på nettet. Han innrømmer at han allerede 18. mai, da de syv anbyderne ble kjent, syntes det var for kort tid for regjeringen å velge en av dem, men han ønsket å presse regjeringen til å ta et valg før 1. juni.

I morgen skal komiteen ha utarbeidet en innstilling med sine merknader om de nye kjørereglene, og innen mandag skal Sponheim legge fram en oversikt for komiteen over hvilke av de syv anbyderne som er kvalifisert for være med i en videre prossess, basert på Stortingets forutsetninger.

- Sponheim var hyggelig og ga denne gangen fyldiggjøreste svar på våre spørsmål, sier Hedstrøm. Han ønsker ikke å si om Sponheim kom med noen nye løfter rundt IT-Fornebu, før komiteens protkoll er ferdig skrevet i morgen.

- Hvor lang frist får regjeringen på å finne en kandidat som utbygger?

- Det er vanskelig å si. Først skal Stortinget ha sommerferie, deretter er det valg. Det betyr vel at politikerne må ta en avgjørelse etter 1. oktober.

Hedstrøm ønsker nå at regjeringen legger fram en vanlig innstilling med sin kandidat, og så får Stortinget velge om de gå inn for denne kandidaten eller ikke.