Fornøyd etter oppvaskmøte

- Nå mangler det bare at politiet på gata følger opp det politiledelsen sier om rasisme, sier OMOD-leder Akhenaton Deleon etter dagens møte med politimesteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det timelange møtet kom i stand etter flere episoder i sommer hvor innvandrere har beskyldt politiet for å være rasister. Det toppet seg etter hasjrazziaen i Sofienbergparken 23. juli. Politiet fant en hasjklump, og pågrep en afrikansk mann. Familiefaren satt et godt stykke unna hasjen, men ble likevel lagt i jern foran kona og sine to barn. Episoden holdt på å utløse raseopptøyer i Oslo, og politiet ble anmeldt for rasisme.

God dialog

- Vi godt fornøyde med møtet, og føler at politiet er enige i nesten alt vi sier. Nå må de vise at det blir mer enn fine ord, sier daglig leder Akhenaton Deleon i Organisasjon mot offentlig diskriminering (OMOD).

Også ledelsen i oslopolitiet synes møtet var vellykket.

- De hadde interessante synspunkter og vi fikk til en god dialog. Slike møter skal vi ha flere av, sier informasjonssjef Inger Elisabeth Hindahl i oslopolitiet.

Frykter rasist-stempel

Hun lover at ledelsen skal fortsette å minne politifolkene om hvor viktig kampen mot rasisme er.

- Det betyr ikke at vi skal slutte å pågripe svarte som røyker hasj i Sofienbergparken. Vi har et problem i oslopolitiet fordi flere tjenestemenn er redde for å bli beskyldt for å være rasister hvis de tar i mennesker med minoritetsbakgrunn, sier Hindahl til Dagbladet.no.

Før møtet sa OMOD at «politiet trakasserer de svarte i Sofienbergparken. Ingen hvite blir kontrollert, og dette oppfatter mange som rasistisk opptreden av politiet.»