Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fornøyd med ecstasy-frifinnelse

Sjefredaktør Jens Barland i Stavanger Aftenblad sier seg «svært fornøyd» med at avisen ikke blir bøtelagt for å ha kjøpt ecstasy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En enstemmig Stavanger Byrett frikjente i dag avisen etter at en ikke navngitt journalist i sommer kjøpte fem ecstasy-tabletter for å vise hvor enkelt det er å kjøpe narkotika i Stavanger.

Sjefredaktøren mener det viktigste med dommen ikke er at avisen er frifunnet for et straffbart forhold.

- Jeg er mest fornøyd med at byretten slår fast at det er redaktøren som har det strafferettslige ansvaret for det redaksjonelle innholdet i avisen, sier Barland til NTB.

I dommen stiller Stavanger byrett seg bak ytringsfrihetskommisjonens uttalelser om at foretaksstraff er en lite egnet reaksjonsform i mediebedrifter der det finnes et redaksjonelt ansvar.

Både førsteamanuensis Odd Raaum ved Journalisthøgskolen i Oslo og presseetiker Gunnar Bodahl- Johansen ved Institutt for journalistikk har uttalt seg kritisk til at Stavanger Aftenblad-journalisten stiller seg over loven for en «fillesak».

- Vi har vært åpen hele veien og sagt klart fra at den redaksjonelle ledelsen ikke var informert om ecstasy-kjøpet på forhånd, sier Barland.

(NTB)

SLAPP UNNA: Stavanger Aftenblad risikerte bot på 100 000 kroner. Redaktør Jens Barland insisterte på at boten uansett måtte gis ham og ikke avisstyret.