Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fornøyd med ilddåpen

Erna Solberg fikk spørsmål om bussdrapene, om barnehager og pengebruk.

 DEBUT: Statsminister Erna Solberg debuterte i Stortingets spørretime i formiddag. Hun er fornøyd med debuten, men synes det var litt frustrerende å ikke kunne gi mer konkrete svar, blant annet fordi statsbudsjettet først kommer fredag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DEBUT: Statsminister Erna Solberg debuterte i Stortingets spørretime i formiddag. Hun er fornøyd med debuten, men synes det var litt frustrerende å ikke kunne gi mer konkrete svar, blant annet fordi statsbudsjettet først kommer fredag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter åtte år i opposisjon var det i dag statsminister Erna Solbergs (H) tur til å svare på spørsmålene i Stortingets spontanspørretime.  Fra Ap-representant Jonas Gahr Støre, som på sin side debuterte som opposisjonspolitiker og spørsmålstiller, får hun godkjent.

- Rutinert - Erna er en rutinert allrounder. Hun besto svenneprøven. Men hun fikk ikke spesielt vanskelige spørsmål, sier Støre til Dagbladet.

Selv er Erna Solberg godt fornøyd.
- Jeg hadde én ambisjon, det var å svare på spørsmålene. Jeg har i åtte år vært så lei av at Jens snakker om andre ting enn det han blir spurt om. Jeg mener jeg svarte på spørsmålene, sier Solberg.

- Gruet du deg?

- Jeg gruet meg ikke, men jeg var jo spent i forhold til hvilke spørsmål jeg kunne få, og hva de forventet av en statsminister som har sittet i tre uker, skal ha svar på, sier Erna. Statssekretær Julie Brodtkorb påpeker at statsministeren ikke trengte å bla i permen hun hadde med seg.

Mange gode spørsmål Erna selv synes hun klarte seg bra.

- Jeg opplever slike diskusjoner som hyggelige. Det er en forventning om at jeg skal svare mer enn en regjering som ikke har sittet mer enn i tre uker, kan. Men det var mange gode spørsmål, både om økonomi

Noen spørsmål er vanskelige fordi vi skulle gjerne ha kommet lenger. Men det er der vi er nå. Og så er det selvsagt mange som vil vite hva som står i budsjettet som kommer fredag, sier Solberg.

Barnehageopptak Hun ble blant annet utfordret til å svare på om regjeringen om de opprettholder eller fjerner to opptak i året, eller om de lover rullerende opptak. Men statsministeren lot seg ikke friste til budsjettlekkasjer.