Fornøyd med to og tre års fengsel

SOGNDAL: Kari Beheim Karlsen er fornøyd med påstanden om tre og to års fengsel for de to 19-åringene som jaget sønnen hennes, før han ble funnet død i elva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun har nøye fulgt forhandlingene i Indre Sogn herredsrett. I dag avsluttes straffesaken, når forsvarerne legger ned påstand om frifinnelse for begge de tiltalte.

- Kari er fornøyd. Hun er veldig glad for at aktor markerer så tydelig hvor han mener ansvaret ligger for at Arve er død. Han avviser luftige spekulasjoner om at Arve kan ha gjemt seg i tre timer og så sklidd på en stein, sier familiens bistandsadvokat, Gunnar Solbraa, til Dagbladet.

- Aktors straffepåstand er ekstremt høy. Å bli belastet med ansvaret for Arves død, er en ganske hard bør å skulle trekke med seg, mener hovedtiltaltes forsvarer, Tor Erling Staff.

- Nigger

En bemerkning fra dommer Steinar Velle førte til reaksjoner i rettslokalet i går ettermiddag. Sorenskriveren nevnte at det engelske ordet «nigger» ble brukt i ei skolebok i hans tid, uten at han så noe galt i det.

- Kari fant dette litt støtende, men det var sikkert ikke vondt ment, kommenterer bistandsadvokat Solbraa.

I to år har Arves mor lett etter svaret på hva som skjedde ved elvebredden i Sogndal.

- Jeg har veldig stor forståelse for de pårørendes ønske om at denne saken skal gi et svar, men det kan man ikke forvente, sier Tor Erling Staff.

Utagerende

Aktor, førstestatsadvokat Jan Hoel, påpeker at saken ligger «tett opp mot uaktsomt drap». Han mener det er bevist at Arve prøvde å ta seg over elva, for å komme seg unna de to forfølgerne.

- Vi vet ikke noe i det hele tatt, sier Staff, som retter sterk kritikk mot etterforskningen av saken. Rasismetiltalen mener han er kommet i stand etter press fra opinionen og Riksadvokaten.

- Hovedtiltalte har hatt en utagerende periode - og vel så det, sier Staff, som påpeker at klienten hans gjerne snakker i enstavelsesord.

- Det må ikke bli slik at man blir særlig utsatt for domfellelse fordi man ikke er flink med lange setninger, sier Tor Erling Staff.

Uttrykkene 19-åringen skal ha brukt om Arve Beheim Karlsen i samtaler med venner og kjente, er blant annet disse:

«Forbannet neger», «svarting», «den svarte negeren», «den jævlige negeren», «den helsikes negeren» og «den hælvetes svartingen».