Fornøyde bønder med klare krav

HARSTAD (NTB): Norges Bondelag er fornøyd med årets jordbruksoppgjør, men vil stille klare krav til landbruksmeldingen regjeringen legger fram neste år. Under åpningen av årsmøtet i Harstad uttalte leder Kirsten Indgjerd Værdal seg uvanlig krast om regjeringens rovdyrpolitikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var en i store trekk fornøyd leder Kirsten Indgjerd Værdal som i dag oppsummerte det avsluttede jordbruksoppgjøret, og regjeringens innsats for å sette landbrukspolitikken på dagsorden.

Blant annet mente hun at statsråden har vært for tilbakeholden med prisøkning for landbruksprodukter, og at den raske importøkningen av storfekjøtt til Norge er fullstendig uakseptabel. Hun konkluderte med at selv om årets jordbruksavtale vil bli husket som et velferdsoppgjør, er karakteren ikke bedre enn en god G.

Hardt ut mot rovdyrene

Under avslutningen av sin tale til årsmøtet brukte hun særdeles krasse ord mot regjeringens rovdyrpolitikk. Hun karakteriserte vernet av rovdyrene som en konfiskering av bønders livsgrunnlag i store deler av landet, og ble avbrutt av spontan applaus fra delegatene. Overfor en lydhør forsamling hevdet hun at etter flere år med store tap er situasjonen nå verre enn noen sinne, og at det nærmer seg et punkt for hva bønder kan akseptere.

- Situasjonen er slik at vi nøye må vurdere om tida er inne for å be om å få hele rovdyrpolitikken opp i Stortinget til ny vurdering, sa Kirsten Indgjerd Værdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer