Fornuftig opprop

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med vanlig sans for vellykkede egenmarkeringer lanserte Trond Giske sine planer for ny museumssamling i Bjørvika. Det var et utmerket tiltak men når man lanserer nye prosjekter er det like viktig hvilke planer man har for det som blir forlatt. Denne gangen er det Tullinløkka – hva skal bygningene og plassen der egentlig brukes til når museene flytter?

I et opprop i Dagbladet i går lanserte Initiativgruppen for Universitetet i Sentrum sitt forlag: Omgjør Tullinløkka til en sentral universitetshage. Benytt Nasjonalmuseets gamle bygg til universitetsformål. Samle institutter og sentre uten fast adresse, men med tilknytning til Universitetet i Oslo her. Og bruk 200-års jubileet i 2011 som startskudd for denne styrkingen av Universitet i sentrum av Oslo.

Dagbladet synes dette lyder som en utmerket idé. Selv med, eller nettopp fordi, campus ligger på Blindern er det viktig for byen at Universitetet har en sentral plass i Oslo sentrum. Dette er et forslag Forsknings og undervisningsministeren øyeblikkelig bør gripe fatt i og arbeide videre med. Og skulle det være nødvendig for å få gjennomført dette grepet kan gjerne statsråd Giske få være med på pressekonferansen.