Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fornuftig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Arbeidsminister Eldbjørg Løwer er kommet til at det trolig ikke er noen annen måte å nå målet om å få flere med innvandrerbakgrunn inn i forvaltningen på, enn at en slik søker blir foretrukket når søkeren ellers er like kvalifisert som konkurrentene med norsk bakgrunn. Det er vi enig i. Løwers forslag er egentlig et mildt tiltak for å rette på en åpenbar skjevhet. Det er ikke engang kvotering.
  • Situasjonen i dag er at en innvandrer må være klart bedre kvalifisert enn en søker med norsk bakgrunn for å ha en sjanse. Inntil de verste skjevhetene er rettet opp, er det fornuftig å la bakgrunn være tungen på vektskålen når søkerne ellers står likt. Det rokker ikke ved grunnprinsippet om at den best kvalifiserte søkeren skal få stillingen, uansett bakgrunn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling