Fornyer Dagbladet

Dagbladet skal fornyes når det gjelder redaksjonelt innhold og grafisk presentasjon. Mandag sluttet Dagbladets styre seg til redaksjonsledelsens planer for utvikling av avisa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefredaktør John O. Egeland sier at målet er å skape en varig redaksjonell plattform som sikrer at Dagbladet fortsatt er en stor avis og en viktig samfunnsaktør:

- Det handler om en fornyelse, ikke om noe brudd med vår tradisjon som en uavhengig og radikal avis. Vi ønsker å forsterke og tydeliggjøre det som er avisas sterke sider. Det innebærer at Dagbladet skal ha en kraftfull nyhetsdekning på alle hovedområder, samtidig som vi skal styrke vår rolle som den sentrale avisa for kultur- og samfunnsdebatt, sier han.

Etter et kraftig opplagsfall i 2000 har Dagbladet hatt en stabil og positiv opplagsutvikling. Egeland mener det nå er viktig at avisas profil og redaksjonelle prioriteringer blir tydeligere:

- Undervurdert

- Vi vet at det eksisterer et forventningsgap mellom Dagbladet og viktige grupper av lesere. Skal jeg være helt ærlig, har vi vel i perioder undervurdert lesernes kunnskaper, følelser og samfunnsengasjement. Det siste tiåret har det skjedd store samfunnsendringer som vi må bli bedre til å fange opp i alt vi gjør. Jeg sikter da særlig til den pågående utdanningseksplosjonen og til kvinnenes stadig viktigere posisjon og betydning. Dette må gjenspeiles i hvordan vi prioriterer og hvordan vi kommuniserer med leserne, sier Egeland.

Grunnlaget for de endringene som skal skje, bygger på et omfattende strategi- og prosjektarbeid som er blitt ledet av kulturredaktør Hege Duckert. Nå samler avishuset krefter til lanseringen av en fornyet avis, som er planlagt til månedsskiftet oktober/november.

- Hva slags avis vil leserne få?

- Vi har ryddet opp i avisas grafiske formgivning, gjort den enklere og mer konsekvent. Det skal bli lettere å finne fram i avisa. Viktigst er selvfølgelig den substans og kvalitet vi kan gi leserne når det gjelder innhold i tekst og bilder. Vi ønsker at Dagbladet skal bli litt skarpere, litt klokere og bedre til å kommunisere med samfunnsengasjerte kvinner og menn. Alle som kan noe om avis, vet at slikt ikke skjer over natta. Leserne må gi oss tid til å vise fram resultatene av den kursen vi har staket ut.

- Kresne lesere

- Avishistorien er brulagt med omlegginger som har gått feil. Er du sikker på at Dagbladet vil lykkes?

- Vi har gjort et meget grundig forarbeid, men ingen kan ta noe for gitt når det gjelder lesernes reaksjoner. Dagbladet har krevende og kresne lesere. Det er ikke minst derfor det er moro å jobbe for dem. Den fornyelsen vi gjennomfører bygger på at leserne forventer mer av Dagbladet enn av andre aviser. Det er denne forventningen vi må tilfredsstille, sier sjefredaktør John O. Egeland

NYHETSAVIS: - Vi ønsker at Dagbladet skal bli litt skarpere, litt klokere og bedre til å kommunisere med samfunnsengasjerte kvinner og menn, sier sjefredaktør John O. Egeland.