Førpremiere på bryllupet

SVELVIK (Dagbladet.no): Sammen med kommende ektemake Haakon fikk Mette-Marit prøvekjørt egne bryllupsnerver i vielsen til venneparet Trond Johan Venger og Camilla Knem Christie i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nøyaktig to uker før de selv skal gifte seg, fikk Haakon og Mette-Marit muligheten til å pugge bryllupsritualene i vielsen i Svelvik i ettermiddag. Haakons nære venn Trond Johan Venger (30) ble smidd i hymens lenker med sin utkårede Camilla Knem Christie (28). Imidlertid var det de celebre gjestene som tok det meste av oppmerksomheten fra brudeparet.

Klappet

Like før vielsen startet klokka tre, ankom en sommerbrun Mette-Marit Tjessem Høiby med kronprins Haakon. Da den kommende bruden steg ut av bilen, brøt det ut en voldsom applaus som varte lenge og vel.

Etter at vielsen var over, var igjen oppmerksomheten rettet mot de to gjestene fra Oslo. Da de kom ut på bryllupstrappa, tok hele det kvinnelige publikummet opp kameraene sine og knipset i vei.

- Hun er da veldig god, da, søt og naturlig og blir sikkert en veldig flink kronprinsesse, men hun bør ikke bruke disse fæle sjalene, sa en eldre kvinne til NTB, med henvisning til pelsskjerfet som Mette-Marit hadde rundt halsen.

Kaos

Som skikken er kunne ikke gjestene forlate kirka før brudeparet. Dermed ble de kongelige stående lenge i publikums åsyn mens brudeparet ble behørig avfotografert utenfor kirka. Haakon benyttet anledningen til å slå av en prat med de aller yngste.

Etterpå bar det i vei til bryllupsfest på Knem gård.

<B>GODT MOTTATT: </B>Kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby ble tatt imot av presten Einar Salvesen da de ankom Svelvik kirke lørdag.