- Forrådt av våre egne under redningsaksjon

Den colombianske FARC-geriljaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den colombianske FARC-geriljaen sier de ble forrådt av sine egne under forrige ukes redningsaksjon, der Ingrid Betancourt og 14 andre gisler ble satt fri.

Fransk-colombianske Betancourt og de andre gislene ble frigitt under en aksjon ledet av den colombianske hæren forrige onsdag.

- De 15 krigsfangenes rømning forrige onsdag, den 2. juli, var et direkte resultat av den foraktelige oppførselen til Cesar og Enriqe, som forrådte sine revolusjonære prinsipper og misbrukte den tilliten de hadde fått, heter det i en uttalelse fra FARC fredag.

FARC-medlemmene Gerardo Aguilar, kjent som Cesar, og Alexander Farfan, alias Enrique Gafas eskorterte de 15 gislene til helikopteret som etter sigende skulle frakte dem til en annen geriljaleir.

Men om bord i helikopteret ble de to fangevokterne overmannet av colombianske etterretningstjenestemenn og arrestert.

I dagens uttalelse understreker geriljaen at den fremdeles er villig til å forhandle om en fangeutvekslingsavtale med den colombianske regjeringen.

Betancourt ble ansett som FARC-geriljaens viktigste forhandlingskort i forhandlingene om å få løslatt flere hundre fengslede FARC-medlemmer i bytte mot at de frigir flere gisler.

Colombianske myndigheter sier geriljaen holder over 700 personer fanget. (NTB)

- Forrådt av våre egne under redningsaksjon
HOLDER 700 GISLER FANGET: Colombianske soldater sammen med FARC-medlemmene Gerardo Aguilar og Alexander Farfan i forkant av en pressekonferanse i Bogota 3. juli. Foto: REUTERS/SCANPIX
HOLDER 700 GISLER FANGET: Colombianske soldater sammen med FARC-medlemmene Gerardo Aguilar og Alexander Farfan i forkant av en pressekonferanse i Bogota 3. juli. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer