- Forræderi

Mandag kom FNs klimapanel med en ny rapport, som konkluderer med at tiltakene kommer for sent og for treigt. Greta Thunberg kaller verdensledernes innsats for et forræderi.

- FORRÆDERI: Greta Thunberg er ikke imponert over verdensledernes innsats for klimaet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- FORRÆDERI: Greta Thunberg er ikke imponert over verdensledernes innsats for klimaet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den globale oppvarmingen vil trolig nå grensen på 1,5 grader selv om klimautslippene kuttes, skriver FNs klimapanel i en ny rapport som ble lagt fram mandag.

I rapporten står det at tiltakene som har blitt gjort, har kommet for sent og for treigt, og at de neste åra vil bli avgjørende for utviklinga videre.

- At menneskene med makt fortsatt lever i fornektelse, og aktivt går i feil retning, vil snart bli sett og forstått som et forræderi uten sidestykke, sier Greta Thunberg til nyhetsbyrået AFP.

I kjølvannet av den nye klimarapporten hevder Thunberg at verdensledernes tiltak ikke er gode nok, og kaller det et «forræderi».

- På tynn is

I den nye klimarapporten sammenfattes konklusjoner som klimapanelet (IPCC) har presentert de siste årene.

Fortsatt er det mulig å sikre en levelig og bærekraftig framtid for alle, ifølge IPCC. Men dette vinduet er raskt i ferd med å lukkes.

- Menneskeheten er på tynn is, og den isen smelter raskt, advarer FNs generalsekretær António Guterres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer