MÅ I FENGSEL: En 44 år gammel forretningsmann er i Oslo tingrett dømt til fengsel i tre år og ni måneder for flere grove bedragerier og for en rekke brudd på regnskapsloven. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
MÅ I FENGSEL: En 44 år gammel forretningsmann er i Oslo tingrett dømt til fengsel i tre år og ni måneder for flere grove bedragerier og for en rekke brudd på regnskapsloven. Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer

Forretningsmann (44) dømt til tre år og ni måneder for grovt bedrageri

Mot banker og finansieringsselskaper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 44 år gammel forretningsmann er i Oslo tingrett dømt til fengsel i tre år og ni måneder for flere grove bedragerier og for en rekke brudd på regnskapsloven.

Bedrageriene retter seg mot forskjellige banker og finansieringsselskaper. Mannen drev forskjellige firmaer i Oslo, blant annet i restaurantbransjen. Mannen erkjente skyld på de fleste tiltalepunkter, men avga også forklaringer som avvek fra aktoratets fremstilling.

Mannen ble også dømt for bedragerier mot Nav og for underslag av merverdiavgift.

I alt ble han dømt for 59 tilfeller av bedrageri eller forsøk på bedrageri ved hjelp av kontantkort.

I tillegg til fengselsstraffen må han betale 3,9 millioner kroner i erstatning og tåle en inndragning på 3,4 millioner kroner.

Med et så omfattende repertoar på toppen av en bedrageridom også i 2002, ble 44-åringen fradømt retten til å drive forretningsvirksomhet eller sitte i et styre i aksjeselskap. Sakskostnadene ble satt til 30 000 kroner.

(NTB)