Forsaket helbredelsen

STAVANGER (Dagbladet): Med stående applaus og offersang ble Kjell Magne Bondevik hilst velkommen til Karisma senter i Stavanger i går. Bondevik fikk ikke med seg om noen ble helbredet ved bønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gårsdagens festtaler gikk nemlig før pastor Arnfinn Clementsen startet kveldens helbredelsesritualer. Derimot rakk han å tilbakevise humanetikerhøvding Levi Fragells kritikk i Dagbladet i går.

- Fragell misliker at jeg er her, men det er iallfall hyggelig at han syns jeg kaster glans over arrangementet, sa statsministerkandidaten til de 450 frammøtte. De svarte med en applaus som bare ble overgått da han redegjorde for det nylig framsatte grunnlovsforslaget om retten til liv fra unnfangelse til død.

- Uvant møteform

Etter møtet omkranset autografjegere Bondevik, men han rakk å forklare Dagbladet hvorfor han stiller opp i forsamlinger med såkontroversielt tilsnitt som Karisma senter:

- De har en møteform jeg som nøktern statskirkeprest ikke er vant til, men det var et fint møte. Det viktige for meg er at jeg kan si det jeg selv mener og forfekte de fem verdiene som er viktigst for meg: Livet, menneskeverdet, familien, naturen og omsorg for de svakerestilte, sier Bondevik, som

understreker at det ikke betyr at han går god for alt som blir sagt i disse forsamlingene.

- Forutsigbar Fragell?

- Fragells utfall var ikke bare forutsigbart. Det bar også preg av intoleranse og manglende respekt for andres syn. Det er ikke noe nytt at politikere stiller opp i slike sammenhenger. Andre har vært her før meg og jeg har selv stått sammen med Reiulf Steen i Sarons Dal da Steen var Ap-leder.

Ikke debatt

- Tror du på helbredelse ved bønn?

- Den debatten går jeg ikke inn i. Jeg har mine tanker om det, men det var ikke derfor jeg ble bedt hit.

Det store frammøtet skapte nærmest kaos før møtet, men menigheten stilte med parkeringsvakter for å holde orden. Simultantolker, døvetolker, musikere, kor og en scene med offerbarometer og det norske og israelske flagget, sørget for at alle fikk med seg budskapet. De så ut som om de var klare til å stemme KrF.

- Det var ikke mitt utgangspunkt, sier Bondevik.

HADDE KARISMA: Kjell Magne Bondevik talte til 450 fremmøtte i Karisma Senter i går.