Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Forsida på Charlie Hebdo er en krigserklæring

Kjent britisk islamist raser.

IKKE FORNØYD:  Den muslimske imamen Anjem Choudary mener Charlie Hebdo-forsida går langt over streken og mener den ville ha blitt dømt i en sharia-domstol. Her er han avbildet mens han holdt tale i september i fjor. Foto: Leon Neal/Afp/Scanpix
IKKE FORNØYD: Den muslimske imamen Anjem Choudary mener Charlie Hebdo-forsida går langt over streken og mener den ville ha blitt dømt i en sharia-domstol. Her er han avbildet mens han holdt tale i september i fjor. Foto: Leon Neal/Afp/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den radikale islamisten og selverklærte britisk imamen Anjem Chouadry er langt fra fornøyd med dagens utgave av Charlie Hebdo. Han beskriver utgivelsen som en «krigserklæring», melder The Independent.

Det er spesielt forsida Chouadry reagerer på. Her blir profeten Muhammed karikert. Han gråter, men sier at «jeg er Charlie», men at «alt er tilgitt».

- Ekstremt alvorlig Chouadry mener at forsida «gjør narr av» Muhammed personlig, og kaller den siste karikaturen for «ekstremt alvorlig», melder den britiske avisa. Å framstille profeten på en slik måte «angriper profetens ære», sier Chouadry og viser til at Muhammad ikke skal tegnes. 

Imamen sier videre at utgivelsen er en «krigserklæring», og at den ville ha medført en voldsom straff hvis behandlet i en sharia-domstol. Han sier også at Charlie Hebdo-forsida er en «åpenbar provokasjon». Den er ment for å fornærme islam og muslimer, som en «del av krigen som nå pågår».

På sin Twitter-konto skrev Chouadry i går: Independent har mine kommentarer på den siste utgaven av Charlie Hebdo og de pågående provokasjonene mot muslimer.

Den britiske predikanten har tidligere hatt kontakt med norske islamister, slik Dagbladet har skrevet tidligere. Ubaydullah Hussain, den tidligere lederen for Profetens Ummah, opplyste i 2012 på sine Facebook-sider at hans gruppe og gruppa Islam4UK knytter bånd.  Islam4UK ble ledet av Anjem Choudary.

Vil til Syria Den 47 år gamle predikanten underviser i sharia-lov, og grunnla al-Muhajiron-nettverket, som er sett på som en terrororganisasjon av den britiske regjeringen. I september i fjor ble Chouadry arrestert, mistenkt for terror, men ble seinere løslatt.

Chouadry har tidligere demonstrert mot Muhammed-karikaturene som ble trykket i danske Jyllandsposten. I fjor sa han at han ville gi fra seg sitt britiske statsborgerskap for å leve under IS-styret i Syria. Men det britiske politiet tok fram mannen passet hans, og lar ham ikke reise ut av landet.